‘Petertje en zijn Koffertje’ voorlezen tijdens de Kinderboekenweek

Van onze redactie
5 oktober 2022

Woensdag 12 oktober vanaf 10.00 uur

De kinderen worden meegenomen in het verhaal van Petertje, een kind dat gewoond heeft in de Weesinrichting Neerbosch. Zijn enige houvast was zijn grijze koffertje. Prenten, foto’s en voorwerpen uit het koffertje van Petertje komen aan bod. De kinderen beleven de eerste dag van Petertje op Weesinrichting Neerbosch. Hij gaat naar school, naar de kerk, speelt met de andere kinderen en gaat – aan het einde van de dag – tevreden naar bed.

Tegelijkertijd kunnen kinderen in de kelder een expositie bekijken over een dag uit het leven van een kind op Neerbosch in de 19e eeuw. Ook kunnen ze de leesplank (Aap, Noot, Mies) afmaken en kijken bij een naaimachine uit deze tijd. De activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

De activiteit is gekoppeld aan de tentoonstelling ‘Een dag uit het leven van een 19e eeuws weeskind’. In 1900 hebben kinderen een strikt dagschema. Elke dag stipt om kwart voor zes ’s ochtends gaat de bel in de slaapzaal, waarna de kinderen zich moeten wassen met koud en vies water. Dan is het tijd om aan te kleden. De kinderen moeten er netjes uitzien, want om half acht begint de kerkdienst in de Weezenkapel. Om acht uur verzamelen de kinderen zich vervolgens in de eetzaal voor het ontbijt. Na het ontbijt is het even tijd om te spelen voordat de kinderen naar school gaan. In de expositie zijn deze omgevingen in het klein nagemaakt en loop je in één rondje door de verschillende dagdelen.

Deze activiteit is in het kader van de Kinderboekenweek van 5 t/m 16 oktober. Het museum is op woensdag 12 oktober geopend tussen 10.00 en 16.00 uur. Toegang tot het museum is gratis met een Museumkaart.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen