Leer schrijven van echte kinderboekenschrijvers bij de Lindenberg

Van onze redactie
5 oktober 2022

Kinderboekenschrijvers Tineke Honingh en Linda Vogelesang geven tijdens het Nijmeegs Kinderboekenfeest allebei een schrijfworkshop. Tineke leert kinderen hoe ze een verhaal schrijven en Linda gaat met kinderen aan de slag met het maken van een gedicht over de natuur. Het Nijmeegs Kinderboekenfeest vindt plaats op zondag 9 oktober in cultuurhuis De Lindenberg.

Kinderboekenschrijver en stripmaker Tineke Honing is bekend van boeken als ‘Het (on)gewone verhaal van Bo en Tom’ en ‘Elke dag broerdag’. Tijdens het Nijmeegs Kinderboekenfeest leert ze kinderen hoe ze hun fantasiemotor aanzetten. “Als je kunt verzinnen, kun je alles!”, zegt Tineke Honingh altijd. In deze workshop ‘Verzinnen op papier’ gaan kinderen verschrikkelijk veel verzinnen. En dat is niet moeilijk, maar vooral heel leuk, want alles is goed. Aan het einde van de workshop hebben kinderen een gaaf verhaal geschreven.

Samen met schrijver en dichter Linda Vogelesang gaan kinderen aan de slag met het maken van een mooi gedicht over de natuur. Door woorden en zinnen te knippen, schuiven, plakken, schrijven en... stelen. Linda wilde vroeger bioloog worden. Het liefst in het oerwoud. Maar ze werd schrijver. Haar gedichten staan onder andere in de bundels Ik wou dat ik een vogel was en Een wonderprachtig dier. Samen met kinderen gaat ze tijdens het Nijmeegs Kinderboekenfeest gi-ga-groene gedichten verzinnen.

Kinderen nemen zelfstandig deel aan deze workshop, maar ouders of verzorgers zijn van harte welkom als begeleiders. Alleen kinderen hebben een entreekaartje (€ 3,-) nodig. Aanmelden via de website van de Lindenberg: www.delindenberg.com.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen