Wijkenfestival voor alle Nijmegenaren

Van onze redactie
6 november 2013
Op 24 november is er van 13.00 tot 17.00 uur het gratis Wijkenfestival ‘Nijmegen maken wij’ in het Goffertstadion. Laat u tijdens het festival inspireren door sprankelende initiatieven van Nijmegenaren. Hoe start je een wijkraad, organiseer je een ZZP-netwerk of koop je samen met je straat zonnepanelen of muurisolatie? Ook zijn er boeiende workshops en optredens. Tot aan het wijkenfestival kunt u op deze gemeentepagina alvast kennis maken met een paar van de vele bewonersinitiatieven die u kunt aantreffen op het festival. Deze week gaan we in gesprek met de Buurtrangers in het Willemskwartier.

De Buurtrangers voor een schoon Willemskwartier

De Buurtrangers in het Willemskwartier zijn al twaalf jaar actief. Bewoners Nel Peters en Riekie Kosman hebben de Buurtrangers destijds opgestart en zijn er na al die jaren nog steeds iedere week bij. Samen met enkele andere volwassenen en de wijkbeheerder van Portaal gaan zij op woensdagmiddag met een twintigtal kinderen van de basisschool op pad om de wijk schoon te houden. Hier krijgen de kinderen een kleine vergoeding voor. De gemeente zorgt ervoor dat zij de juiste spullen krijgen, zoals prikkers en vuilniszakken.

“Een groot aantal mensen in de wijk Willemskwartier ziet hun wijk er graag netjes bij liggen. Ook vinden ze het belangrijk dat de jeugd daar een rol in speelt. Het is gezellig om met de kinderen op pad te gaan. Daarnaast is het ook educatief. Je maakt kinderen bewust hoe ze met hun afval om moeten gaan. We hebben een fijne groep begeleiders en na afloop praten we altijd in Voorzieningenhart ‘t Hert met een kop koffie even na hoe het is gegaan.

Het grote succes van de Buurtrangers uit het Willemskwartier is dat de bewoners uit de wijk deze activiteit heel erg waarderen, dat Kees en Patrick van Dar ons helpen als er grote spullen liggen en de zakken met verzameld zwerfaval keurig op tijd ophalen.

Met Sinterklaas en Kerst doen we iets speciaals voor de kinderen. We eten friet en de kinderen krijgen een cadeautje.”

Tot ziens op het wijkenfestival!

“Wij willen graag op het Wijkenfestival ‘Nijmegen maken wij’ staan, omdat we een schone leefomgeving erg belangrijk vinden en andere ouders en kinderen willen laten zien hoe zij daar een bijdrage aan kunnen leveren.”

Programma

—¾13.00 uur: opening door burgemeester Bruls
—¾13.00 - 17.00 uur: markt met bewonersinitiatieven, workshops, diverse optredens, zoals zang,  dans, rap, toneel, enz.
—¾16.00 uur: uitreiking van de prijs voor het beste wijkidee door wethouder Tankir.


Dit bericht delen:

Advertenties