5 jaar Nijmeegse Vitaliteitsweek voor medewerkers

Van onze redactie
3 oktober 2022

In de week van 3 t/m 7 oktober staat Nijmegen voor het vijfde jaar op rij in het teken van vitaal aan het werk zijn én blijven.

Steeds meer bedrijven in de stad organiseren dan een vitaliteitsweek voor hun medewerkers en bundelen daarbij de krachten. Met als doel: mensen die vitaal en met plezier aan het werk zijn in Nijmegen. Hopelijk inspireren ze met hún energie en werkplezier weer anderen! Andere werkgevers zijn van harte uitgenodigd om volgend jaar aan te sluiten.

In het kader van Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen hebben een groot aantal bedrijven en organisaties de verbinding gezocht om collectieve impact te creëren op de gezondheid van hun medewerkers. Dit zijn onder andere Woonwaarts, @voCampus, Coöperatieve Verloskundigen Nijmegen, iResearch, CWZ, Werkbedrijf Rijk van Nijmegen, Driestroom, Radboudumc, HAN, ROC Nijmegen, Gemeente Nijmegen, GGD Gelderland-Zuid, ZZG Zorggroep, Dar, KION, Dienstencentrum OBG, FITkracht, Talis, UWV en IrisZorg.

Vitaliteitsloop&, lezingen, workshops en sporttoernooi

De Vitaliteitsweek is onderdeel van het thema ‘Vitaliteit werkt!’, één van de 8 thema’s waar vanuit Groen, Gezond en in Beweging en het Lokaal Preventieakkoord aan wordt gewerkt.

De deelnemende organisaties hebben elk een eigen programma, waarvan ze onderdelen voor elkaar openstellen. Er zijn zeven overkoepelende activiteiten zoals de Vitaliteitsloop&, een sprintlezing en masterclass door Sven van As (promovendus arbeidspsychologie) over motivatie, lichaamsbeweging en werkstress, een workshop over vitaal door de overgang gaan en een sporttoernooi waar teams uit verschillende organisaties tegen elkaar strijden. Kortom, voor elk wat wils.

Wasstraat voor vitaliteit

De aangesloten bedrijven organiseren zelf ook diverse activiteiten binnen hun organisatie om vitaliteit onder de aandacht te brengen. Zo worden er stadswandelingen georganiseerd en is er een wasstraat vitaliteit. Daarin kun je zelf je vitale wasprogramma samenstellen om in een korte pauze van je werk te ‘vitaliseren’ en wordt er aandacht besteed aan gezonde voeding.

Groeiende belangstelling

Dit is het vijfde jaar dat de Nijmeegse Vitaliteitsweek plaatsvindt. Het initiatief groeit ieder jaar weer verder. Andere bedrijven en organisaties in Nijmegen die interesse hebben om volgend jaar aan te sluiten en mee te doen, zijn van harte uitgenodigd. Interesse? Mail dan naar info@ggibnijmegen.nl.

------------------------

Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen

Sinds 2017 gaan Nijmeegse instellingen, inwoners en bedrijven 10 jaar lang samen aan het werk om de stad groen, gezond en in beweging te krijgen. Ieder draagt zijn steentje bij vanuit eigen ervaring op de gebieden: voldoende beweging, gezonde voeding, minder roken en bewuster alcoholgebruik, mentale fitheid, infrastructuur voor preventie, Vitaliteit werkt! en een schone, rustige en groene leefomgeving. Het doel van deze beweging is: gezonde Nijmegenaren in een gezonde stad én gezonde keuzes makkelijk maken voor iedereen.

Bekijk ook de website: www.ggibnijmegen.nl.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen