Zilveren Waalbrugspeld voor de heer Eric (A.M.) de Nie (75)

Tekst: Van onze redactie | Fotograaf: Geert Timmer
3 oktober 2022

Locoburgemeester Noël Vergunst reikte vanavond een Zilveren Waalbrugspeld uit de heer Eric de Nie. Op 1 augustus jl. heeft de heer De Nie afscheid genomen als voorzitter van het bestuur Nijmegen Klinkt! De heer De Nie heeft zich 17 jaar belangeloos voor diverse muziek-evenementen in Nijmegen ingezet.

De heer De Nie kenmerkt zich door zijn enorme passie voor zang en klassieke muziek. Hij is betrokken bij diverse muzikale evenementen. Toen de korendagen in Nijmegen dreigden te verdwijnen startte hij het ‘Nijmeegs Muziek Festival’, een samenwerking met de Federatie van Nijmeegse muziekgezelschappen. 

Een ander groot muziekevenement waar de heer De Nie bij betrokken was, is Nijmegen Klink!. De afgelopen twee jaar zette de coronopandemie een streep door dit evenement, maar op 11 en 12 juni jongstleden barstte de stad weer uit zijn muzikale voegen. Ruim 1400 musici, zorgden op diverse podia in de stad ervoor, dat de inwoners en bezoekers van de stad konden genieten van allerlei muziek- en dansoptredens aan o.a. De Waal, de Stevenskerk, Plein 44 en andere locaties. 

Een evenement van deze omvang kan niet georganiseerd worden zonder mensen die aan het roer staan en met veel organisatietalent zo’n groot project kunnen dragen. De heer De Nie is zo iemand. Hij is een goede organisator en als (voormalig) voorzitter van bestuur van Nijmegen Klinkt! een echte doener en iemand die logistiek sterk is én een verbinder is. Hij zette, met de medewerking van een groot aantal vrijwilligers, dit mooie evenement weer op de kaart! 

Vandaag werd de heer De Nie een geëerd met een Zilveren Waalbrugspeld omdat hij zich ruim 17 jaar belangeloos heeft inzet voor diverse Nijmeegse Muziekevenementen.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen