NEC pakt knap punt tegen Feyenoord

Van onze redactie
2 oktober 2022

N.E.C. nam het zondagmiddag om 14.30 uur in het Goffertstadion op tegen nummer vier van de ranglijst Feyenoord. Na een tegentreffer in de 27e minuut wist N.E.C. zich terug in de wedstrijd te knokken: in de 38e minuut vond centrale verdediger Iván Márquez het doel van de Rotterdammers. Vervolgens werd er niet meer gescoord, waardoor de ploeg van trainer Rogier Meijer knap één punt pakt.

Na de minuut stilte voor de slachtoffers van het voetbaldrama in Indonesië, waren het de Rotterdammers die het eerste schot op het doel losten. Zonder al te veel moeite klemde Jasper Cillessen, die deze wedstrijd en alle volgende wedstrijden in oktober in het roze keept, de bal tussen zijn handen. Niet veel later deelde scheidsrechter Serdar Gözübüyük de eerste prent van de wedstrijd uit: geel voor Magnus Mattsson.
In de 15e minuut kreeg Feyenoord de uitgelezen kans om voor een open goal op voorsprong te komen, maar de kopbal van Danilo stuitte op de vuisten van Cillessen. Feyenoord opende de score vervolgens in de 23e minuut: een harde schuiver laag in de hoek was te machtig voor de Groesbeekse Oranje-international. Na een half uur spelen had ook Feyenoord haar eerste kaart te pakken: geel voor Gernot Trauner. Tien minuten voor het rustsignaal kwamen de Nijmegenaren weer naast Feyenoord te staan. Een mooie aanval vanaf links werd door centrale verdediger Iván Márquez uitstekend afgewerkt, waardoor de 1-1 in de 38e minuut op het scorebord kwam te staan.

De mannen van Rogier Meijer hadden in het begin van de tweede helft het overwicht. Een poging van Tannane van afstand en een kans van Mattsson vanaf links leverden vooralsnog niets op. In de 55e minuut voetbalden de Nijmegenaren zich goed onder de druk van de ploeg van trainer Arne Slot uit, waarna Nany Landry Dimata richting het doel van Feyenoord-goalie Justin Bijlow gestuurd werd. Een tackle op de bal gooide roet in het eten voor de 25-jarige spits. In de 65e minuut ontsnapte de ploeg van trainer Rogier Meijer nipt aan een tegengoal, via een Nijmeegs been verdween de bal net naast de goal van Jasper Cillessen.

Na 72 minuten voetballen probeerde Elayis Tavsan het vanaf de rechterkant met een geplaatst schot van afstand, maar de bal vloog hoog over de goal heen. Even later een mooi moment in de Goffert: oudgediende Alireza Jahanbakhsh verlaat het veld en krijgt een ovatie van het thuispubliek. Met nog vijftien minuten spelen was de spanning om te snijden. Beide ploegen vallen aan, maar echt grote kansen bleven uit. De eindstand is gelijk aan de ruststand, N.E.C. houdt één punt in Nijmegen.