Koninklijke Onderscheiding voor Gijs Hoogenboom (86)

Van onze redactie
1 oktober 2022

Vandaag werd de heer Gijs Hoogenboom gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding heeft de heer Hoogenboom ontvangen uit handen van locoburgemeester Noël Vergunst. Dit gebeurde bij de aftrap van de Nacht van de Ommetjes in de wijk Hazenkamp. 

De kans bestaat dat je de heer Gijs Hoogenboom een keertje bent tegengekomen tijdens één van zijn rondleidingen als stadsgids of als gids bij de Stevenskerk. De heer Hoogenboom weet veel over de geschiedenis van Nijmegen en vertelt hier graag over. Hij is al sinds 1985 als vrijwilliger in de weer. Ook bij De Valkhof Vereniging en de Nicolaaskapel geeft hij rondleidingen en kan er op hem gerekend worden bij diverse hand- en spandiensten. 

Naast zijn taken als gids in de stad, verzorgt de heer Hoogenboom al ruim 15 jaar gastlessen en wandel- cq. fietstochten voor leerlingen van o.a. de Montessorischool in Nijmegen. De kinderen zijn onder de indruk van zijn verhalen over de Tweede Wereldoorlog en gaan op de fiets langs diverse oorlogsgraven. Slenterend langs de oude pakhuizen aan de kade, leert hij de kinderen over de eeuwenoude geschiedenis van Nijmegen als handelsstad. 

Gisteren heeft de heer Hoogenboom de respectabele leeftijd van 86 jaar behaald. Zijn leeftijd weerhoudt hem niet en tot de dag van vandaag is hij actief als vrijwilliger. Hij is betrokken bij Het Andere Uitje in Nijmegen, waar o.a. De Nacht van de Ommetjes worden georganiseerd. Dit jaar is het voor de 10e keer dat hij als medeorganisator hierbij betrokken is, dus een uitgelezen moment om hem in het zonnetje te zetten en hem te bedanken voor zijn jarenlange vrijwillige inspanningen. 

Locoburgemeester Noël Vergunst reikte de Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Gijs Hoogenboom op zaterdag 1 oktober om 19.30 uur. De uitreiking vond plaats voorafgaand aan de wandeltocht ‘De Nacht van de Ommetjes’, bij Stichting Hubert, Sint Hubertusstraat 10, 6531 LB Nijmegen.


Dit bericht delen:

Advertenties