Informatiebijeenkomst Senia leesclub Natuur

Van onze redactie
1 oktober 2022

Bij leesclubs wordt al snel gedacht aan romans, maar er zijn er ook talloze natuurboeken om te bespreken. Samen over boeken praten is leuk en verrijkend. Je bekijkt een boek met andere ogen en ontmoet nieuwe mensen. 

Leescluborganisatie Senia organiseert op donderdag 20 oktober in Nijmegen een informatiebijeenkomst over het starten van een leesclub natuur.

Leesclubs van Senia
Senia brengt mensen samen in leesclubs door heel Nederland. De meeste leesclubs lezen zeven boeken per jaar. Het aantal bijeenkomsten is gelijk aan het aantal te bespreken boeken. Elke leesclub bepaalt zelf waar en wanneer de groep bij elkaar komt: overdag of ’s avonds, wisselend bij iemand thuis of op een vaste plek.

Natuurboeken
Senia maakte een selectie van boeken waarin de natuur centraal staat: De Zeearend (Nienke Beitema), Insectenrijk (Aglaia Bouma), Verlaten oorden (Cal Flyn), Dieren in ons midden. (Jozef Keulartz), Darwin in de Stad (Menno Schilthuizen) en Ode aan de nachtegaal (Dick de Vos). Van de gekozen boeken krijgen deelnemers een handige leeswijzer. Deze helpen bij het voorbereiden van de boekbesprekingen en inspireren met discussievragen.

Praktische informatie
Wil je weten of deze leesclub wat voor je is? Kom naar de informatiebijeenkomst in de bibliotheek aan de Mariënburg 29 in Nijmegen. De bijeenkomst duurt van 10 tot 12 uur. Toegang is gratis en iedereen is welkom.
In verband met de maximale groepsgrootte is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dat kan via herman.roovers@senia.nl.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024