Nicolaaskapel als cultureel eetcafé van 8 tot en met 16 oktober

Van onze redactie | Foto via 024geschiedenis Nijmegen
1 oktober 2022

Van 8 tot en met 16 oktober 2022 is de Nicolaaskapel in het Valkhofpark het culinaire en culturele centrum van het Valkhofkwartier. 024Geschiedenis organiseert hier tijdens de Maand van de Geschiedenis een vernieuwend programma.

De kapel wordt gedurende negen dagen omgetoverd tot culturele hotspot met spraakmakende programmaonderdelen. Horeca-ondernemers en culturele organisaties uit het Valkhofkwartier werken mee aan dit unieke evenement.

Dagelijks programma

Iedere dag is er van 17.00 - 21.00 een cultureel theatercafé in de Nicolaaskapel. Alleen in deze week is de eerste verdieping bereikbaar, waar bezoekers op de fraaie plek van de hertogen van Gelre kunnen zitten en de maquettes van de oude stadspoorten te bewonderen zijn. Tijdens het programma is op de begane grond de bar geopend en bestaat de mogelijkheid een hapje te eten, verzorgd door horecaondernemers van het Valkhofkwartier.

In het uitgebreide programma van pitches, lezingen en theatrale bijdragen zal onder andere YouTube literair performer Floris van der Pol zijn opwachting maken, wordt de première van een film van Kees Moerbeek over Emile Selbach getoond en zal een doorstart worden gemaakt met het Geschiedeniscafé. Dagelijks bespreekt Museum Het Valkhof een museumobject, zorgt Lindenberg Cultuurhuis voor muzikale verrassingen en zijn de animaties van Ongekend te zien. Naast een boeiend programma ondergaan de bezoekers iedere avond een soundscape die speelt in 1545. 

In de weekenden vinden er vanaf 14.00 uur kinderspelen, rondleidingen, sportieve activiteiten en muzikale intermezzo’s plaats in het Valkhofpark. Zo kan iedereen, van jong tot oud, op een leuke, inspirerende en verrassende manier kennis maken met de cultuur en geschiedenis van Nijmegen.

Voor meer informatie over bezoekmogelijkheden, inschrijven, het dagelijkse programma en het horeca-aanbod bezoek  www.024geschiedenis.nl


Dit bericht delen:

Advertenties