Noodopvang aan Prins Hendrikstraat 7 (PH7) voor vluchtelingen uit Oekraïne, huidige organisaties moeten wellicht weg

Oekraïne
Van onze redactie
30 september 2022

De situatie in Oekraïne duurt nog altijd voort, waardoor vluchtelingen uit Oekraïne zich blijven melden voor een opvangplek. Veel Nederlandse gemeenten zijn daarom nog altijd op zoek naar nieuwe noodopvangplekken, zo ook Nijmegen.

In oktober starten voorbereidende werkzaamheden om vanaf het tweede kwartaal van 2023 noodopvang te realiseren in het pand op de hoek van de Prins Hendrikstraat en de Bijleveldsingel (PH7).

De gemeente maakt op Prins Hendrikstraat 7 zo’n 150 opvangplekken gereed voor mensen die gevlucht zijn uit Oekraïne. Dit betreft deels aanvullende plekken, maar ook vervangende plekken voor het geval dat huidige Nijmeegse noodopvanglocaties in de loop van volgend jaar niet meer beschikbaar zijn.

Er zijn nog bouwkundige aanpassingen nodig aan het pand. Daarom is het naar verwachting niet eerder gereed voor openstelling dan in het tweede kwartaal van 2023.

Gevolgen voor huidige gebruikers
Verschillende maatschappelijke organisaties werken nu nog vanuit het gebouw aan de Prins Hendrikstraat 7. Voor de meeste organisaties moet goede vervangende huisvesting worden gezocht. Voor STIP Oost wordt onderzocht of vervangende huisvesting in of nabij het pand mogelijk is, om buurtbewoners te kunnen ontvangen voor informatie en advies. 

Andere opvanglocaties in Nijmegen
In Nijmegen zijn dit jaar meerdere noodopvanglocaties voor vluchtelingen uit Oekraïne gerealiseerd. Op dit moment is er opvang op twee schepen in de Waalhaven (240), in het voormalig schippersinternaat achter het CWZ (30), boven bioscoop VUE aan de Tweede Walstraat (80), in de Daniëlskerk aan de Daniëlsweg in Heseveld (100) en in het gebouw aan de Tarweweg 2, tegenover het CWZ (300).

Antwoorden op veel gestelde vragen staan op www.nijmegen.nl/oekraine.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen