Achtervolging beëindigd in Venusstraat: automobilist aangehouden

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
30 september 2022

Vanmorgen vond omstreeks 10.30 uur een achtervolging plaats vanaf de A73. De achtervolging ging met hoge snelheid Nijmegen in en eindigde in de Venusstraat.

De bestuurder van een auto negeerde een stopteken van de politie van de Landelijke Eenheid en ging er met hoge snelheid vandoor. Meerdere politiewagens sloten aan bij de achtervolging. De achtervolging ging over de A12, A50 en A73 richting Nijmegen. Bij Nijmegen sloten politiewagens van de Nijmeegse politie aan. Ook vloog een politiehelikopter mee. Meerdere pogingen om de auto op een veilige plek klem te rijden, mochten niet slagen.

De man reed met hoge snelheid Nijmegen in. Via de Neerbosscheweg en Paul Krugerstraat reed hij de Venusstraat in. Net voor de Planetenstraat raakte de auto in de berm en reed een lantaarnpaal uit de grond. Na enkele tientallen meters werd de fors beschadigde auto klemgereden door de politiewagens. De man is aangehouden en naar het politiebureau vervoerd.

Twee politiewagens raakten lichtbeschadigd, waaronder een die tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam. De politie sloot de straat af voor onderzoek. Daarna werd de auto weggesleept. De lantaarnpaal wordt later vervangen. Waarom de man op de vlucht sloeg, is nog niet bekend.


Dit bericht delen:

Advertenties