Nieuws uit Nijmegen zoekt journalistiek talent

Van onze redactie
28 september 2022

Nieuws uit Nijmegen is met meer dan 100.000 volgers het grootste interactieve online nieuwsplatform van Nijmegen. Dagelijks verzorgen wij via onze website, app en op Facebook, Twitter, YouTube en Instagram het nieuws van en voor de inwoners van onze bruisende en snel groeiende stad.  Om onze berichtgeving te optimaliseren en te verbreden zijn wij op zoek naar vrijwilligers die via het schrijven van artikelen journalistieke ervaring willen opdoen.

Heb je altijd al een pakkend artikel willen schrijven? Wil je bekende Nijmegenaren interviewen, onderzoek doen naar nieuwsachtergronden of met een fotograaf op pad gaan voor het nieuws over evenementen, politiek, cultuur of sport? Bij Nieuws uit Nijmegen krijg je de kans om je journalistieke talent te ontwikkelen.

Wat verwachten we van jou

Op de eerste plaats een goede beheersing van de Nederlandse taal. Schrijven is een passie. Onze redactieleden begeleiden je bij het schrijven van pakkende artikelen.

Je bent geïnteresseerd in het Nijmeegse nieuws en je verdiept je graag in diverse onderwerpen. Of je bent juist gespecialiseerd op één gebied, waarover je regelmatig wilt publiceren.

Je bent proactief en kunt solistisch en zelfstandig werken en als je op pad gaat ben je niet al te verlegen. In overleg met de redactie bepaal je je onderwerp, locatie, tijdstip van inleveren en publicatie.

Je bent gemiddeld 2 tot 4 uur per week beschikbaar. Deze tijd kun je naar eigen inzicht indelen. Vanzelfsprekend houden we rekening met je persoonlijke omstandigheden. Denk daarbij aan vakanties of bijvoorbeeld tentamens. Het blijft immers vrijwilligerswerk, maar ook vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend. We rekenen wel op je, afspraak is afspraak!

Interesse

Schrijvers die graag hun horizon willen verbreden, nieuwe mensen leren kennen en op interessante locaties willen komen: schroom niet en laat van je horen! Doe journalistieke ervaring op bij de leukste onlinekrant van Nijmegen en stuur een mail met je vragen, ideeën en wensen naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl.

We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024