Kunstenaar Micky Hoogendijk bij ZaadeL Makerij

Van onze redactie
27 september 2022

Tentoonstelling Micky Hoogendijk - Krachtig & Kwetsbaar

Beeldend kunstenaar Micky Hoogendijk (Amsterdam 1970) exposeert van 7 oktober t/m 30 november 2022 haar fotoserie The World Is Your Oyster bij ZaadeL Makerij aan de Coehoornstraat 71 in Nijmegen. Via haar werk spreekt Hoogendijk over de keuzes die het leven haar geeft: ga ik door of breek ik? Sta ik stil of ga ik verder? Zij kiest ervoor het leven te vieren, met al haar kracht en in al haar kwetsbaarheid.

Hoogendijk was directeur van de Rob Scholte BV en creatief directeur van de Amsterdamse Supperclub. Tot 2012 werkte zij als televisie- en filmactrice en presentatrice waarna zij zich ontwikkelde tot fotograaf en beeldhouwer. Zowel in haar foto’s als in haar sculpturen toont zij twee aspecten die voor haar belangrijk zijn: kracht en kwetsbaarheid. In The World Is Your Oyster uit 2016 geeft Hoogendijk een androgyne persoon weer door het gelaat van een vrouw en dat van een man samen te smelten. Het is haar personificatie van de mens die zowel vreugde als pijn in zich draagt, twee uitersten die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Met deze foto’s komen we niet alleen dicht bij Hoogendijks emoties, maar voelen we tegelijkertijd ook ons eigen gemoed.

Opening en boekpresentatie op 7 oktober 2022
Op vrijdag 7 oktober om 17.30 uur vindt in ZaadeL Makerij in aanwezigheid van Micky Hoogendijk de feestelijke opening plaats van Micky Hoogendijk - Krachtig & Kwetsbaar, een expositie die onderdeel is van het tentoonstellingsproject Kunst op de Kast. Karin van Lieverloo gaat met Hoogendijk in gesprek over haar werk en samen introduceren zij de monografie KRACHT - kwetsbaarheid - Micky Hoogendijk, fotografie en sculpturen (Waanders Uitgevers). In dit boek plaatst Van Lieverloo het oeuvre van Hoogendijk in het licht van haar persoon, van de kunstgeschiedenis en de actualiteit, waarbij zij niet eerder zo’n oprechte, open en intrigerende kijk in haar leven liet zien ter duiding van haar kunst. Na de opening is er, onder het genot van een borrel en een soepje van Veel Soeps, ruimte om het boek door Hoogendijk te laten signeren.

ZaadeL Makerij, Nijmegen
7 oktober 2022, 17.30 u. (inloop vanaf 17.00 u.)
Toegang gratis
Graag aanmelden via info@zaadel.nl i.v.m. gelimiteerde plaatsen

Lezing op 3 november 2022
Op 3 november vertelt Karin van Lieverloo bij ZaadeL Makerij over de relatie tussen kunst en emotie aan de hand van Hoogendijks foto’s en sculpturen. De onzichtbare connectie tussen kunstenaar en beschouwer is voor Hoogendijk waardevol. In haar werk geeft zij zichzelf weer en daarmee ook de ander. Want hoe verschillend we op het eerste gezicht soms lijken, hoe anders onze context en ideeën, uiteindelijk gaan we door dezelfde emoties. Van Lieverloo geeft in haar lezing aan hoe zij in haar ontmoeting met Hoogendijk en haar kunst ook zichzelf tegenkwam.

ZaadeL Makerij, Nijmegen
3 november 2022, 20.00 u.
Toegang €15,-
Graag reserveren via info@zaadel.nl i.v.m. gelimiteerde plaatsen
www.mickyhoogendijk.comwww.waanders.nlwww.zaadel.nlwww.kaatkunstentekst.nl


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen