Vier weken durende Logistieke Roadshow van start in Nijmegen

Van onze redactie
27 september 2022

Burgemeester Bruls opende op maandag 26 september de Logistieke Roadshow bij het Mondial College in Nijmegen. Met challenges rondom het thema merkkleding laten Logistics Valley en Sectorinstituut Transport en Logistiek, leerlingen ervaren hoe het is om in de logistieke sector te werken. De komende weken bezoekt de logistieke roadshow ruim 100 scholen verspreid over heel Nederland.

Het schoolplein van het Mondial College stond gisteren volledig in het teken van logistiek. Het programma was een week eerder al gestart met een interactieve masterclass door een lokale ondernemer.

De roadshow zelf bestond uit vier challenges rondom het thema merkkleding. Om de jeugd extra aan te spreken was er gekozen voor een samenwerking met Hanwe, een bekende influencer. Hij gaf door middel van enkele videos op ipads de speluitleg. Hij had de hulp van de leerlingen hard nodig bij zijn logistieke challenges.

Met een escape room in een oplegger, een groot planbord, een bakfietsparcours en een puzzel van europallets hielpen de leerlingen de influencer uit de brand. Na ontvangst door de presentator streden de teams op de verschillende spellen. Het leukste onderdeel is volgens team ‘Daily Paper’ de Escape Room: ‘we moesten op zoek naar de Rolex van Hanwe en we hebben hem gevonden!

Burgemeester Bruls hielp na de opening de leerlingen door het beantwoorden van enkele logistieke vragen die nodig waren om een puzzelstuk vrij te spelen.

Vandaag gaat een identieke roadshow van start in de regio Rotterdam. Door het dubbel inzetten van deze roadshow kunnen er in vier weken tijd ruim 6.000 leerlingen deelnemen.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen