Nijmegen decor van nieuwe roman ‘Maak het mooi’ van Thomas Verbogt

Van onze redactie
26 september 2022

Op 4 oktober overhandigt Thomas Verbogt het eerste exemplaar van zijn nieuwe roman ‘Maak het mooi’ aan burgemeester Hubert Bruls. Deze roman waarin Nijmegen een decor vormt, kwam tot stand met steun van de gemeente Nijmegen.

‘Maak het mooi’
De Amerikaanse actrice en toneelschrijfster Mae West zei: ‘Je leeft maar één keer, maar als je het goed doet, is één keer genoeg.’ Thomas Verbogt, de hoofdpersoon in 'Maak het mooi', wil precies dat: zijn leven goed doen. Daarom begint hij er telkens opnieuw aan. Hij kan niet anders, met nieuwe inzichten en minder illusies, maar met steeds meer herinneringen. Met sommige ervan weet hij zich geen raad, zoals die aan de geliefde voor wie hij zich zo verantwoordelijk voelde, maar die hij niet kon beschermen.
'Maak het mooi' is een roman over het verlangen naar verbinding en over van betekenis zijn, maar natuurlijk vooral over hoe te leven, hoe dat goed te doen, hoe jezelf te begrijpen.

Nijmegen als inspiratiebron
Nijmegen is een inspiratiebron voor literatuur, door haar combinatie van rijke geschiedenis en moderne cultuur (‘old city, young vibe’). De gemeente Nijmegen verstrekt gerichte schrijfopdrachten aan auteurs, zodat de historie en identiteit van Nijmegen een plaats in de literatuur krijgen, wat belangrijk is voor de promotie van de stad. Uiteraard heeft de auteur verder creatieve vrijheid.Nijmegen sloot al met meer auteurs contracten voor het schrijven van een boek over de stad. ‘De Ochtendgave’ van A.F.Th. van der Heijden verscheen als eerste, in 2015. Deze roman draait om spionage, vernedering, liefde en overspel rond de Vrede van Nijmegen die in 1678 werd gesloten. Op 1 september presenteerde Jaap Robben zijn roman 'Schemerleven'. Na de presentatie van ‘Maak het mooi’ wordt binnenkort de roman van Tessa de Loo verwacht, die ook op verzoek van de gemeente geschreven wordt.


Dit bericht delen:

Advertenties