Paal staan voor het goede doel: Nijmeegse Marsha deed het!

Goede doel
Van onze redactie : Fotograaf: F. Buuron
25 september 2022

Afgelopen zaterdag 24 september deed de Nijmeegse Marsha Buuron mee met de Last Man Standing challenge van MIND. Ze stond zes uur lang op een paal om aandacht te vragen voor de mentale kwetsbaarheid van kinderen met autisme en haalde daarmee bijna 600 euro op voor het goede doel.

“Ik deed mee omdat kinderen en jongeren met autisme een grotere kans hebben op mentale problemen zoals angsten en depressies. Daardoor lopen ze vaker vast, terwijl ze in hun omgeving vooral veel onbegrip tegen komen. Het duurt vaak lang voordat ze passende hulp en begeleiding krijgen. Vooral wanneer er een dubbele of driedubbele diagnose ligt, terwijl het dan juist gaat om hele kwetsbare kinderen.”

Marsha werkt zelf vanuit haar bedrijf BijzonderBrein als autismecoach met ouders van kinderen met autisme. Ook bij hen merkt ze dat een groot deel van de kinderen meer risico loopt op verslaving, depressies en angsten. Steeds vaker met schooluitval als gevolg.

“Kinderen met autisme kunnen vaak redelijk goed mee komen, als de omgeving snapt wat het kind nodig heeft. Helaas is dat vaak niet zo. Daarom vond ik deze actie zo belangrijk. Met honderden mensen samen vroegen we aandacht voor de mentale gezondheid van jongeren. Ik hoop dat scholen en ouders alerter zijn en minder lang wachten totdat ze op zoek gaan naar hulp voor hun kind.”

“De Last Man Standing challenge was een super ervaring. Koud, nat, vermoeiend maar oh zo waardevol. Het zou tof zijn om volgend jaar met een hele groep mee te doen vanuit BijzonderBrein. Wie wil mag zich alvast bij mij melden, haha!”

+++++++++++++++++

MIND zet zich in voor de bevordering van psychische gezondheid en steunt mensen die te maken hebben met psychische klachten in hun omgeving. Sinds een aantal jaar organiseert de stichting Last Man Standing, om zo aandacht te vragen voor mentale gezondheid. Doneren kan het hele jaar door via www.wijzijnmind.nl

BijzonderBrein biedt een jaartraject aan ouders om een stevige basis te leggen voor de ontwikkeling van hun kind met autisme, zodat die de beste kans krijgt om gelukkig en gezond op te groeien. www.bijzonderbrein.nl


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen