Gratis tegelophaaldagen Dar en Operatie Steenbreek

Van onze redactie
23 september 2022

Ook in najaar 2022 organiseren Dar NV en Operatie Steenbreek weer gratis tegelophaaldagen. Woon je in de wijk Heseveld, Waterkwartier, Willemskwartier of Wolfskuil? En wil jij je tegels in je tuin vervangen door GROEN? Meld je snel aan.

Dar haalt de stenen op 7 en 8 oktober gratis bij je op. Zo werken we samen aan een groene stad. En helpen we Nijmegen naar de overwinning bij het NK Tegelwippen!

Deze zomer toonde aan dat we steeds vaker verkoeling nodig zullen hebben in onze tuin. Daar zorgt een groene omgeving voor. Bovendien is een groene tuin ook een watervriendelijke tuin. Grote hoeveelheden regenwater dat valt bij hoosbuien kan daardoor makkelijker weglopen.

Stenen eruit, compost erin!

Als je tegels uit de tuin haalt, is het belangrijk dat nieuwe planten in gezonde grond terechtkomen. Vervang daarom het gele zand onder de tegels door zwarte aarde. Door compost te mengen met aarde zorg je ervoor dat planten die dit nodig hebben extra voeding krijgen. Dar helpt deelnemers van de tegelophaaldagen op weg met een mooie groene verrassing. Hoe leuk is dat?

Aanmelden voor gratis tegelophaaldagen
Aanmelden voor de tegelophaaldagen kan als je tegels vervangt door groen. Stuur een foto van jouw tuin mét stenen en daarna een foto van je mooie groene tuin. Het aantal adressen is beperkt, wees er dus snel bij! Aanmelden kan van 12 september tot en met 2 oktober via www.dar.nl/steenbreek. Te laat om aan te melden? Mail dan naar netwerk.steenbreek@debastei.nl voor de reguliere Steenbreekhulp bij het ophalen van tegels.

Per dag hebben we plek voor 20 adressen. Er kunnen dus maximaal 40 adressen deelnemen aan deze twee dagen.

NK Tegelwippen 2022
Nijmegen doet mee met het NK Tegelwippen 2022. We gaan de strijd aan met Arnhem en ruim honderd andere Nederlandse gemeenten. De gemeente die vóór 31 oktober de meeste tegels per inwoner wipt, wint de prestigieuze Gouden Tegel.

Voor informatie over het vergroenen van je tuin, neem een kijkje op www.steenbreeknijmegen.nl.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen