Boksclub NABA viert 75-jarig bestaan

Van onze redactie
22 september 2022

Boksvereniging NABA bestaat 75 jaar en is daarmee de oudste boksvereniging van Nijmegen. Afgelopen zaterdag vierde de club haar verjaardag.

In de beginjaren trainden de leden in een gymzaaltje van de Sint Jorisschool. Later verhuisde de vereniging naar een sportzaal aan de Tollenstraat, daar is NABA decennia lang gebleven. De laatste jaren is boksen steeds populairder geworden en het ledenaantal bleef daarbij maar stijgen. Met de komst van Voorzieningenhart het Hert kon NABA een aantal jaren verder uitbreiden maar de wens voor een eigen accommodatie is altijd gebleven. In augustus 2019 werd deze droom werkelijkheid en vertrok de boksvereniging naar de Kamerlingh Onnestraat. Met een officiële wedstrijdboksring, de nodige bokszakken en muurschilderingen van legendes als Mohammed Ali kan iedere boksliefhebber zich hier nu helemaal uitleven.

Na 75 jaar is het mooi om op deze plek nog steeds de passie voor boksen te kunnen overdragen vind ook Manja Peters, ze is begonnen als wedstrijdbokser en daarna doorgegaan als trainer en voorzitter van de club. Dat is zaterdag 17 september uitgebreid gevierd met oud- bestuur/ leden en trainers. Zelfs de medeoprichter van de boksvereniging Wally Evenaam was speciaal voor deze gelegenheid aanwezig. Dat de organisatie van het feest met onder andere een barbecue, silent disco en photobooth door twee leden is georganiseerd zegt veel over de saamhorigheid. In tegenstelling tot veel commerciële boksaanbieders blijven we een boksclub waarbij iedereen zich welkom voelt en de "Noble art of selfdefence" voorop staat.


Dit bericht delen:

Advertenties