Orion strijdt met De Treffers om koppositie in de eerste divisie JO19.

Sport
Van onze redactie
22 september 2022

Zaterdag 24 september ontmoeten de huidige nummers 1 (Orion uit Nijmegen) en 3 (De Treffers uit Groesbeek) van de landelijke eerste divisie amateurvoetbal Jongens Onder 19 (kortweg JO19) elkaar op Sportpark Marienbosch in Nijmegen. De toegang is gratis, aanvang 14.30 uur.

De jeugdopleiding van sv Orion is de afgelopen jaren sterk in ontwikkeling. Inmiddels spelen alle selectieteams vanaf JO15-1 (voorheen de C-junioren) en ouder op divisie-niveau.

Meest in het oog springend zijn afgelopen periode de prestaties van de JO19-1, de vroegere A-junioren. Deze zijn afgelopen seizoen onder leiding van hoofdtrainer Roy Grootaert (voormalig NEC-verdediger) gepromoveerd van de 3e naar de 1e divisie. Ook in de eerste divisie – waar de beste 16 amateur-jeugdteams van Nederland elkaar bestrijden – komt het deels vernieuwde team goed voor de dag met 7 punten uit 3 wedstrijden. Zowel Orion, FC Lisse als De Treffers staan op 7 punten; Orion staat eerste door een iets beter doelsaldo. In de voorbereiding op dit seizoen wist Orion in een oefenwedstrijd met 0-2 te winnen in Groesbeek. Het team uit Groesbeek zal ongetwijfeld gebrand zijn op revanche.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties