Informatiebijeenkomst Vijfknoop en verkeer: 28 september

Verkeer
Van onze redactie
21 september 2022

Woensdagavond 28 september is er een informatiebijeenkomst over de zogenaamde ‘Vijfknoop’ van Koninginnelaan, Tweede Oude Heselaan, Marialaan, Krayenhofflaan en Tunnelweg. De avond bestaat uit een algemeen deel met presentaties. Daarna is er ook nog ruimte om individuele gesprekken te voeren met de verkeerskundigen van gemeente Nijmegen en adviesbureau Goudappel. 

Herinrichting Vijfknoop 
Door de veranderingen in het stationsgebied (zoals de westentree van het station) voldoet het kruispunt de komende jaren niet meer. Daarom krijgt de vijfknoop een nieuwe inrichting. Met deze nieuwe inrichting wordt de Krayenhofflaan voor motorverkeer afgesloten van de Tunnelweg. Er wordt een nieuwe weg naast het gebouw van Vissers gemaakt. Bij de nieuwe inrichting hoort ook een verkeerskundige knip in de weg om sluipverkeer door de wijk te voorkomen. Dit betekent dat bewoners en ondernemers in het gebied in de toekomst anders moeten rijden. Wilt u weten wat er gaat veranderen voor het verkeer? Wij nodigen u graag uit voor de bijeenkomst. Uw input is voor ons belangrijk om verdere keuzes te maken hierover. 

Nieuwe inzichten
Tijdens de informatiebijeenkomst uit mei 2022 hebben wij onze plannen voor het eerst gedeeld met bewoners, gebruikers en ondernemers in het gebied. Wij ontvingen sinds die bijeenkomst een aantal vragen en zorgen over onze plannen. Hiermee zijn we de afgelopen maanden aan de slag gegaan. Wij hebben het model opnieuw bestudeerd en nieuwe berekeningen uitgevoerd. Ook hebben we verder onderzoek gedaan naar verkeersoplossingen. Hierbij hebben we helaas geconstateerd dat een deel van de telcijfers uit de eerdere onderzoeken onjuist waren. Dit heeft geleid tot nieuwe inzichten ten opzichte van mei 2022, deze willen we graag tijdens de avond bespreken. 

Waar hoort u meer over?
De avond bestaat uit een algemeen deel met presentaties. Daarna is er ook nog ruimte om individuele gesprekken te voeren met de verkeerskundigen van gemeente Nijmegen en adviesbureau Goudappel.  

  • 19.00-19.20 uur    Opening en toelichting projecten Westerkwartier 
  • 19.20-20.00 uur    Presentatie verkeerskundige onderzoeken 

De presentatie duurt ongeveer 20 minuten, daarna is er ruimte voor gesprek. 

  • 20.00-20.10 uur      Planning en procedures) 
  • 20.10-20.20 uur      Pauze
  • 20.20-21.00 uur      Tijd voor individuele gesprekken over het ontwerp van de Vijfknoop en andere verkeerskundige vragen.

Datum, tijdstip en locatie

  • Woensdagavond 28 september, 19.00 – 21.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur)
  • Voorzieningenhart De Biezantijn, Waterstraat 146, 6541 TN Nijmegen

Komt u naar de avond? Meld u dan aan via deze link. Het is voor dde gemeente prettig om te weten hoeveel mensen ze kunnen verwachten.  


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties