Samir Fighil, Yeliz Çiçek en Yücel Kopal over de weg naar succes

Van onze redactie
20 september 2022

Comedian Samir Fighil wil jongeren inspireren om hun dromen na te jagen. Hij neemt op woensdag 5 oktober in Bibliotheek De Mariënburg twee gasten mee die vertellen over hun weg naar succes: Yeliz Çiçek, hoofdredacteur van de Nederlandse Vogue, en theaterschrijver Yücel Kopal. Alle drie halen ze hun inspiratie en ervaringen uit de verschillende milieus waarin ze opgroeiden.

Mensen met een bijzonder talent en hart voor hun vak. Je ziet ze vaak, maar hoe zijn die mensen gekomen waar ze zijn? Is hun weg geplaveid geweest of was het een hobbelig pad? Comedian Samir Fighil stelt onder de titel ‘Next level’ een programma met inspirerende gasten samen voor jongeren die binnenkort de stap van student naar young professional maken. Hij zal vertellen waarom er ‘meerdere wegen naar (d)rome(n) leiden’. Ook laat hij hoofdredacteur Yeliz Çiçek van Vogue en theaterschrijver Yücel Kopal aan het woord, beide Nijmegenaren met Turkse roots en een succesvolle carrière. Hoe zijn zij gekomen waar ze nu zijn? Idris Ahmed Yonis presenteert de avond. Hij zet zich als ‘Kansenmaker’ in om jongeren te helpen bij het betreden van de arbeidsmarkt.

Het programma begint om 20.00 uur en eindigt om 22.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.obgz.nl/agenda en kosten € 7,50 voor bibliotheekleden, studenten en CJP-houders, en € 10 voor overige bezoekers.

Over Samir Fighil en zijn gasten
Samir Fighil is een geboren verhalenverteller en comedian. Getogen in Nijmegen, komt hij van jongs af aan in aanraking met alle lagen van de samenleving. Met scherpe observaties, herkenbare verhalen en originele personages geeft hij een kijkje in de verschillende werelden waarin hij leeft en laat hij zich van zijn kwetsbaarste kant zien. In 2019 won hij de persoonlijkheidsprijs van het Cameretten cabaretfestival.

Yeliz Çiçek gaf als meisje al haar zakgeld uit aan tijdschriften. In de weekenden werkte ze in het cafetaria van haar vader. Haar droom kwam uit: ze ging werken bij glossy’s als Marie Claire, Glamour en LINDA.meiden. Van dit laatste blad werd ze ook hoofdredacteur. Sinds dit jaar is ze de hoofdredacteur van Vogue Nederland. Ze coacht jongeren met een biculturele achtergrond om hun droom als mediamaker waar te maken.

Yücel Kopal groeide op in Neerbosch-Oost, is ex-rechtenstudent, was snackbareigenaar en werkte als goudinkoper. Nu is hij een succesvolle schrijver van theaterstukken. Door het schipperen tussen verschillende milieus kwam hij al vroeg in contact met mensen uit alle lagen van de samenleving. Zijn achtergrond weerklinkt in de rauwe, geestige, uit het leven gegrepen verhalen waarin Yücel de invloed van de leefwereld op onze keuzes probeert te onderzoeken. Hij werkte o.a. mee aan verschillende telefilms, theaterstuk Het Hele Verhaal: Love Story van OOSTPOOL en sketchshow ‘Seef Spees’ van de VPRO.

Fotografen: Paul Bellaart en Casper Koster

 


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024