Reünie ‘A Bridge Too Far’. Een ontmoeting met hoofdrolspelers en figuranten

Tekst: Van onze redactie | Fotograaf: Marcel Holleboom
16 september 2022

Gisteren organiseerden het Infocentrum WO2 Nijmegen en het Vrijheidsmuseum een reünie van de iconische film ‘A Bridge Too Far’. Speciale gast was acteur Peter Faber, die in de film de rol van Kapitein Arie Dirk “Harry” Bestebreurtje speelde.

De avond begon met een cultuurhistorische en filmische analyse van dit stukje Nijmeegs en Arnhems trots, onder leiding van Constant Hoogenbosch, historicus, filmdocent en eigenaar van het filmpers- en communicatiebureau Movie Machine.

Tijdens de bijeenkomst werd ook de audiovisuele beeldpresentatie getoond die in september 2020 al in het Infocentrum WO2 Nijmegen te bezichtigen was. Deze presentatie bestaat uit talrijke indrukwekkende ‘behind-the-scenes’-foto’s die zijn genomen door de toenmalige productieassistente Reineke Kramer en figuranten Cees Lange en Ton van Roozendaal.

Reineke Kramer en Cees Lange kwamen deze avond ook aan het woord. De originele beelden laten niet alleen een andere kant van de beroemde film zien, maar geven ook een mooi tijdsbeeld van de jaren ’70.

Peter Faber blikte uitvoerig terug op zijn ervaringen van destijds. Hij speelde de rol van Kapitein Arie Dirk Bestebreurtje. Ook was er interactie met bezoekers in de zaal, die natuurlijk eveneens hun nog steeds levendige herinneringen hebben.


Dit bericht delen:

Advertenties