Monumentenbeurs St. Stevenskerk: Monument? Er kan meer dan je denkt!

Van onze redactie
16 september 2022

Op zaterdag 24 september organiseert de gemeente Nijmegen de beurs Monument? Er kan meer dan je denkt! in de St. Stevenskerk. Op deze beurs vinden eigenaren, bewoners en gebruikers van een monumentaal pand informatie over onderhoud, restauratie en verduurzaming (energiebesparing).


Nijmegen is trots op haar geschiedenis en haar cultureel erfgoed. De stad kent veel historische panden en veel ervan zijn beschermd als monument. De komende jaren komen hier zelfs nog zo’n 400 bij. De gemeente wil (toekomstige) eigenaren en bewoners helpen een monument duurzaam te gebruiken, onderhouden en verbouwen. Maar wel met behoud van de historische waarden.
De beurs 'Monument? Er kan meer dan je denkt!' kan hierbij helpen. Aannemers, architectenbureaus, restaurateurs, stukadoorsbedrijven en adviesbureaus zijn aanwezig om adviezen te geven.
Daarnaast is er een uitgebreid lezingenprogramma én wordt er een handige informatiebrochure over het verduurzamen van monumenten uitgereikt. De brochure staat binnenkort ook op nijmegen.nl/monumenten.

De beurs is in de St. Stevenskerk van 11.00 tot 16.00 uur.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen