Jubileumconcert Zingen voor je Leven Nijmegen

Kunst en cultuur
Van onze redactie | Foto: Sifra Kock
15 september 2022

Op zaterdag 8 oktober om 15 uur geeft het koor Zingen voor je Leven Nijmegen een groot jubileumconcert in de Boskapel in Nijmegen, want zij bestaan 10 jaar! Ze geven dit concert samen met de koren Arnhem en Ede en met begeleiding van harpiste Diana de Vries. 

Twee bevlogen dirigentes Frohmut Knie en Anadya Wouters begeleiden het koor. Het concert-repertoire is gekozen uit verschillende culturen, ingetogen en sprankelend. Liederen die ons verbinden, die je raken of waar je blij van wordt. 
 
Zingen voor je Leven is een bijzonder koor. Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met kanker, als patiënt of als naaste. De ziekte verandert het leven van de patiënt en heeft invloed op het leven van partners, kinderen of vrienden. 
 
"In Nijmegen zingen mensen, die geraakt zijn door kanker, samen in een enthousiast Zingen voor je Leven koor. Wat is het fijn om niemand wat uit te hoeven leggen. We weten van elkaar dat je wat mee gemaakt hebt. Je hebt zelf de diagnose kanker gekregen of je naaste is ernstig ziek (geweest). Toch praten we nauwelijks over het ziekzijn. Wat de koorleden verbindt is het samen zingen. Zingen werkt helend, geeft fijne energie en helpt bij het verwerken van een moeilijke tijd. Voor dat zingen hoef je geen zangervaring te hebben, je hoeft niet voor te zingen of een auditie te doen. Iedereen, die geraakt is door kanker is van harte welkom. Vooral het plezier in zingen staat voorop. En als iemand een keer een slechte uitslag heeft of een moeilijke dag, dan zingen we voor elkaar. Een koor waarin we zingen voor ons leven: Zingen voor je Leven Nijmegen.
 
Om de twee weken repeteren we op donderdagochtend van 10 tot 12 in Voorzieningenhart ’t Hert, Thijmstraat 40, 6531 CS te Nijmegen
 
Wilt u kennis maken met ons koor, stuur een mailtje naar zingen@zingenvoorjeleven-nijmegen.nl. Heeft u zin om dit concert bij te wonen, voor tickets en meer informatie ga naar: https://www.zingenvoorjeleven-nijmegen.nl/jubileumconcert-08-10-2022.html."

Foto: Sifra Kock

 

 


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties