Woningen Historische Tuin in Waalsprong Nijmegen opgeleverd

Wonen
Van onze redactie | Foto: Ger Neijenhuyzen, Gersfotografie
15 september 2022

Alle 130 woningen van het nieuwbouwproject Historische Tuin in Lent zijn onlangs opgeleverd. De laatste bewoners die hun intrek namen, hebben de sleutel van hun nieuwe woning deze zomer overhandigd gekregen. 

Historische Tuin is gelegen in het zuidelijke deel van de Waalsprong, hét nieuwe stadsdeel van Nijmegen. Ontwikkelcombinatie BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en KlokGroep heeft samen met de gemeente Nijmegen het plan - geïnspireerd op de naastgelegen historische tuinderij De Warmoes - ontwikkeld. De realisatie van de woningen was in handen van KlokGroep en is voorspoedig verlopen.

Wonen in een gevarieerde en groene wijk op fietsafstand van de binnenstad
Het woningaanbod in Historische Tuin is gevarieerd: voor jong en oud en van starter tot doorstromer. Het groene centrale binnenterrein met verandawoningen, levensloopwoningen, vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen wordt omzoomd met statige drielaagse en vierlaagse rijtjeswoningen. Alle woningen zijn duurzaam gebouwd en worden voorzien van stadswarmte. Verder zijn er natuurinclusieve voorzieningen getroffen, zoals het plaatsen van nestkastjes voor vogels en vleermuizen. Het plan is ontworpen door atelier LOOS van VLIET en LSWA Architecten.
 
De naastgelegen historische tuinderij De Warmoes met boom- en fruitgaarden, groenten, bloemen en kruiden is een oase van natuur en rust in een stedelijk gebied en een fijne leef- en voedselplek voor insecten, vogels en amfibieën.

Feestelijke ontmoeting met de buren in De Warmoes
Gisteren hebben de bewoners met elkaar geproost tijdens een feestelijke bijeenkomst in de pruimengaard van De Warmoes. Onder het genot van een hapje, drankje en livemuziek werd er nader kennisgemaakt met elkaar. De aanwezige kinderen konden zich vermaken met verschillende kinderactiviteiten.
 
Henri Schimmel, ontwikkelingsmanager bij BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling: "Het is prachtig om te zien dat na jaren ontwikkelen en bouwen zoveel mensen hun wooncarrière kunnen starten of voortzetten in Historische Tuin. De gevarieerdheid aan woningtypen en prijsklassen in dit plan biedt deze mogelijkheid. Daarnaast maakt het tuinachtige karakter en de perfecte ligging in Waalsprong Historische Tuin tot een uiterst gewilde woonlocatie."
 
Stefan van Duijnhoven, directeur bij KlokGroep Wonen: "Het is een geweldig mooie duurzame wijk geworden rondom de historische Warmoes. Een wijk voor jong en oud, met mooie centrale groenvoorzieningen waar de jeugd kan spelen en jong en oud elkaar kan ontmoeten. Met de wetenschap dat het al een aantal jaren heel lastig is om te plannen en te bouwen, ben ik enorm trots op ons team dat we binnen anderhalf jaar deze 130 woningen hebben kunnen realiseren, waarbij de kwaliteit van bouwen altijd voorop is blijven staan."
 
Buren maken met elkaar kennis in De Warmoes (beeld: Ger Neijenhuyzen, Gersfotografie)


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties