Frédérique Spigt te gast tijdens ‘Stoere vrouwen, Sterke verhalen’

Van onze redactie
14 september 2022

Tijdens een nieuwe editie van ‘Stoere vrouwen, Sterke verhalen’, een initiatief van de Bibliotheek Gelderland Zuid en Kids ’n’ Billies, is multitalent Frédérique Spigt te gast. Op zondag 2 oktober wordt ze in Brebl (Honiggebouw aan de Waalbandijk 14 in Nijmegen) tussen 15.30 en 17.30 uur in Brebl geïnterviewd door schrijver en muzikant Koen Frijns. Natuurlijk gaat ze ook een paar nummers zingen met haar karakteristieke rauwe stem.

Fré Spigt wordt in Brebl geïnterviewd door schrijver en muzikant Koen Frijns. Deze geboren Brabander is groot liefhebber van muziek en literatuur. Hij weet ongetwijfeld alles op tafel te krijgen wat je altijd al wilde weten over deze stoere vrouw met het hart op de tong. Samen met toetsenist, componist en zanger Roel Spanjers brengt Fré ook een paar nummers ten gehore. Kaartjes kosten € 10 euro voor bibliotheekleden en € 12,50 voor overige bezoekers. Ze zijn verkrijgbaar via de website van de bibliotheek (www.obgz.nl/agenda).

Wie is Frédérique Spigt?

Frédérique Spigt (Rotterdam, 1957) is met recht een multitalent: dichter, zangeres, songwriter, actrice, schilder… Haar carrière begon halverwege de jaren ‘80 als zangeres van de rockband I’ve Got The Bullets. Daarna maakte ze diverse Nederlandstalige en Engelstalige (country) albums. Tijdens de coronalockdowns moest ze drie theatertournees afzeggen en stortte ze zich op schilderen en dichten. Dit resulteerde onder meer in haar eerste dichtbundel Misantroop, met indringende illustraties en gedichten die je in het hart raken. De poëzie van Frédérique Spigt is als haar stem: rauw en ontwapenend.

Momenteel maakt ze samen met Katja Schuurman de podcast ‘Schuurman en Spigt ruimen op’, waarin de vriendinnen elkaar helpen met orde scheppen in de chaos. Dit najaar duikt ze ook weer het theater in. Vanaf november gaat Fré met Annet Malherbe en het Noordpoolorkest op tournee met ‘Elvis never left the building. Part II’. Tijdens deze show rocken de twee queens met Elvis-liedjes de kroonluchters van het plafond.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen