GRAS zoekt dansers en spelers voor Nijmeegse Verhalen

Van onze redactie | Fotograaf: Joyce van Doorn
12 september 2022

Nijmeegse makers Elky Rosa Gerritsen, Nicky Ebbeng, Choreograaf Bas van der Kruk en schrijver Machteld Touwen slaan de handen ineen voor een nieuw, groot Community-project: Nijmeegse Verhalen.

Schrijver Machteld Touwen: “De basisgedachte achter deze theaterroute is dat iedereen in deze stad een verhaal heeft, als je maar bereid bent om te luisteren.”. Tijdens de repetities gaan 40 amateur acteurs en dansers gesprekken aan met uiteenlopende Nijmegenaren. “Ik ben benieuwd naar allerlei verhalen, van de hangouderen in het Kronenburgerpark tot aan nieuwkomers uit conflictgebieden, ik denk dat lang niet alle verhalen gehoord worden.” Aldus maker Elky Rosa Gerritsen.

GRAS, het Nijmeegse gezelschap dat dit project draagt staat niet bekend om haar werk met dansers. Choreograaf Bas van der Kruk vertelt: "Dans toevoegen aan theaterprojecten als deze kan tot nieuwe vormen leiden, iemands persoonlijke verhaal omzetten in dans maakt het misschien nog wel spannender, al zullen we tekst, beweging en dans ook combineren in deze theaterervaring.”

De voorstelling Nijmeegse Verhalen speelt 9-11 december als route door de stad. Theatergroep GRAS zoekt amateurspelers en amateurdansers met alle achtergronden tussen de 16 en 85. Regisseur Nicky: “We moedigen letterlijk iedereen aan om mee te komen doen, ook als je nog nooit iets met theater of dans gedaan hebt. Zolang je oprecht geïnteresseerd bent in anderen en jezelf kwetsbaar op durft te stellen komt het goed.”

Repetities zijn iedere donderdagavond in Nijmegen, geïnteresseerden kunnen de komende weken vrijblijvend meedoen met een repetitie. Aanmelden kan per mail: info@theatergroepgras.nl

Naast Nijmeegse Verhalen maakt het gezelschap ook nog A Christmas Carol met volwassenen, en The Crucible met jongeren, de auditie hiervoor is op 4 oktober.


Dit bericht delen:

Advertenties