Jonge voetballers tekenen bij NEC voor de Bijzondere Eredivisie

Van onze redactie | Fotograaf: Geert Timmer
12 september 2022

Er zijn op dit moment ongeveer 5.000 kinderen met een beperking die, net als kinderen zonder beperking, dromen van het voetballen voor hun favoriete club. Met een unieke competitie wordt deze droom werkelijkheid door te spelen voor een betaalde voetbalclub: in de Bijzondere Eredivisie. Vandaag vond het tekenmoment plaats voor de jonge spelers van NEC.

"Voetbalclub NEC is er voor iedereen, daarom willen we graag de sportparticipatie stimuleren onder kinderen met een beperking. Het creëren van een droom voor kinderen die een drempel ervaren naar het amateurvoetbal is essentieel. Zo laten we zien dat het voor iedereen mogelijk is om voor de Nijmegen Eendracht Combinatie te spelen", aldus NEC.

Vanmiddag tekenden 11 jonge spelers voor de Bijzondere Eredivisie bij NEC. In het bijzijn van familieleden én de pers vond een speciaal tekenmoment plaats in het Goffertstadion.

In de Bijzondere Eredivisie krijgen de jonge spelers van in totaal tien professionele voetbalclubs de mogelijkheid te spelen en te laten zien wat er ondanks de beperking op het voetbalveld wél kan. Elke wedstrijd wordt bij één van die tien clubs gespeeld.

"Tijdens de Bijzondere Eredivisie schitteren de spelers op het veld. Ze zijn ontzettend fanatiek en enthousiast. Trots op het tenue dat ze dragen, vol zelfvertrouwen op het veld en blij met de vriendschappen die ze in hun team sluiten. De Bijzondere Eredivisie laat zien hoe belangrijk sporten is voor kinderen met een beperking", meldt de organisatie van de Bijzondere Eredivisie.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen