[Foto's] Tekenfestival The Big Draw Nijmegen 2022

Tekst: Van onze redactie | Fotograaf: José Schamp
11 september 2022

Dit weekend kunnen inwoners en bezoekers van Nijmegen zich storten in de wereld van tekenen, workshops en diverse andere activiteiten tijdens The Big Draw Nijmegen. Op diverse plekken in en om de binnenstad vinden projecten plaats waar verschillende organisaties en kunstenaars aan meedoen. Scholen, bedrijven, culturele instellingen en winkeliers hebben zich gezamenlijk ingezet om de stad om te toveren tot een waar tekenparadijs, waaraan ieder kan meedoen of naar kan kijken.

Het Big Draw Festival is een laagdrempelig, internationaal kunstevenement en bestaat uit een verzameling van creatieve activiteiten, exposities en workshops. Elk jaar moedigt het festival volwassenen en kinderen aan creatief aan de slag te gaan met potlood, penseel, het maken van animaties etc. Dit alles met het idee om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met kunst in de gedachte dat kunst iedereen verbindt: verschillende culturen, professional en liefhebber, insider en outsider, jong en oud.
 

Ieder jaar staat er een thema centraal. Dit jaar is dat ''Come back to colour''. Met het thema Come Back to colour wordt er een liefdesbrief gemaakt aan elkaar en de wereld om ons heen. We nemen de tijd om te vertragen en te kijken en zo de kleur in ons leven en onze omgeving in volle rijkdom en diversiteit te zien. Een vast onderdeel van het festival is de ramenroute waar kunstenaars in hun creativiteit diverse etalageramen in het centrum hebben voorzien van prachtige tekeningen. Meer informatie is te vinden op de website.

Bekijk hier het fotoverslag.
 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen