NEC verspeelt in de Goffert 2 punten tegen Fortuna Sittard: 1-1

NEC
Van onze redactie
10 september 2022

Op zaterdag 10 september moesten zeker 3 punten gehaald worden tegen de nummer laatst: Fortuna Sittard. De zuiderlingen hebben na 5 wedstrijden nog geen enkel punt. Als we willen aansluiten bij de top 7 dan moet er vandaag gewoon eens goed gewonnen worden. Dat verwacht eigenlijk ook iedereen.

Maar kan dat waargemaakt worden door onze mannen? Kramer, die prima gestart is, is helaas geblesseerd. We beginnen om 16.30 uur in de Goffert, o.l.v. Scheidsrechter Dieperink, met Cillessen, Van Rooij, Márquez, Verdonk en El Karouani in de achterhoede. Schöne, Proper en Tannane op het middenveld en Tavsan, Dimata en Duelund in de voorhoede. In de 2e minuut, na een vrije trap van Tannane, kopt Duelund van 5 meter recht op de keeper. Wat een mega-kans!! In de 6e minuut is er een corner van Schöne, maar dat wordt niks.

Hands in de 9e minuut op rand 16. De vrije trap is van Tannane, maar gaat over. We zijn beter! In de 17e minuut is er een vrije trap van Schöne, maar de keeper pakt gemakkelijk. In de 18e minuut is er een NEC-corner maar zonder gevaar. In minuut 20 is er een kans van Duelund na goed doorzetten van Tavsan. De daarop volgende corner levert niks op.

In de 24e minuut is er opnieuw een vrije trap op rand 16. Dimate kopt in de 5 meter recht op de keeper. Wat een kans! In minuut 27 wordt een schot van Van Rooij een corner. Maar weer zonder vervolg. In de 32e minuut schiet Tavsan aan de rechterkant maar de keeper redt. We zijn constant in de aanval en Fortuna kan alleen maar verdedigen. Hij moet voor de rust nog vallen... In de 33e minuut is er een vrije trap voor Fortuna. Cillessen redt fantastisch en rammelt 'm uit de kruising! In de 34e minuut schiet Fortuna net voorlangs. Ze gaan nu meedoen. En in de 36e minuut is er een vrije trap van Fortuna, maar die wordt overgeschoten. In de 39e minuut komt Tavsan alleen voor de keeper na een goede pass van Tannane, maar de keeper redt opnieuw. In de 39e minuut is er een voorzet van Schöne en Marquez kopt over. We gaan de rust in met 0-0 maar hadden zeker voor moeten staan!

Fortuna heeft besloten om meer de aanval te kiezen lijkt het aan het begin van de 2e helft. Ze zijn vaker op onze helft te zien, maar dat leidt nog tot weinig kansen. Geel voor Duarte van Fortuna in de 55e minuut. In de 58e minuut is er een corner van El Karouani, maar Marquez kopt in de handen van de keeper. Maar er gebeurt eindelijk weer iets. We zijn niet scherp! In de 61e minuut komt Cissoko erin voor Duelund. In minuut 64 is er een vrije trap van Tannane waaruit Cissoko net over kopt. Close! Dankzij Cissoko is er weer een corner in de 67e minuut. Schöne volleert daaruit de bal net naast. We worden sterker! En weer dankzij Cissoko een corner in de 69 minuut. Marquez kopt daaruit goed in en de bal wordt van de lijn gehaald. Nog een corner. Maar dan maakt Ozyacup vanuit de counter 0-1. Pff wat een domper. Maar ja, wie zelf niet scoort..

In de 80e minuut wisselt Fortuna 2x en wij halen Proper eraf voor Mattsson en Pedro Marques komt voor El Karouani. In de 81 minuut schiet Tannane naast, maar we creëren niet veel meer. We gaan voor een puntje. In de 86e minuut puntert Tannane naast. In de 88e minuut is er een corner voor ons, waaruit Tannane op een speler schiet. Hé was dat hands? Nee. Dan vrije trap op rand 16 in de 90e minuut voor ons en rood voor Erdogan van Fortuna. Er komen 6 minuten bij! Het kan nog dus!

Nog een gele kaart voor tijdrekken voor Fortuna. In de 94e minuut is er een corner, met Cillessen mee in de 16! En dan schiet toch Pedro Marques de 1-1 binnen! Hij kan tóch scoren... En in de 95e minuut kopt Fortuna nog over.

Dan is het voorbij en pakken we een punt en verliezen er 2. Als we alle kansen benut hadden, waren we de duidelijke winnaar geweest. Nu maak je het jezelf zo moeilijk en mag je blij zijn met een punt.