Skaten in arthouse LUX

Van onze redactie | Foto: Rollende Mina’s
10 september 2022

Op woensdag 14 september vindt er een skate-event plaats in arthouse LUX, mét skate-sessie voorafgaand in de theaterzaal. Stichting De Rollende Mina’s presenteert in samenwerking met Consent is Rad een thema-avond rondom consent-culture in de skatescene en maatschappij als geheel.

Consent en seksuele intimidatie zijn belangrijke onderwerpen in iedere sport. Deze avond draait om de vraag: “Hoe kunnen skateboarders henzelf en anderen leren een actieve houding aan te nemen in het waarborgen van consent?" Tijdens deze avond zal voor het eerst de skatevideo worden getoond waarvoor vrouwelijke en queer skateboarders samen zijn gekomen uit heel Europa om te skaten en het hebben over hoe men als community de skatescene veiliger kan maken. Na de première wordt een spoken word “an open letter to the skate scene regarding safety for all” voorgedragen en vindt er een panelgesprek rondom consent-cultuur plaats waarbij het onderwerp op een breder maatschappelijk niveau wordt besproken.

Het programma 'Consent-culture in de skatescene' vindt plaats op woensdag 14 september in LUX om 20.30 uur. Kaarten a € 7,50 zijn te koop via: lux-nijmegen.nl/anders. De skate-sessie voorafgaand is van 18.00 – 20.15 uur; met een ticket voor het programma Consent-culture in de skatescene kun je tijdens dit tijdslot gratis naar binnen. Kun je niet bij het programma ’s avonds aanwezig zijn, maar wil je wel vooraf bij de skate-sessie zijn? Neem dan contact op met de Rollende Mina’s via rollendemina’s@gmail.com.

De Rollende Mina’s is een feministisch en queer skateboardplatform uit Nijmegen dat via evenementen en samenkomsten, beginnerslessen en creatieve zichtbaarheidsprojecten toewerkt naar een meer divers en inclusieve skatescene.

Consent is Rad is een Australisch informatieplatform wat is opgericht na weggewoven me-too zaken in de skatescene. Het maakt met campagnes, samenwerkingen en evenementen het hele spectrum van consent gerelateerde thema’s bespreekbaar.

LUX is met zeven filmzalen, een theaterzaal, een multifunctionele studio en café het grootste arthouse van Europa. Je kunt er 365 dagen per jaar terecht voor een breed scala aan films, theater- dans- en muziekvoorstellingen, debatten, evenementen en festivals. Daarnaast is het café dagelijks geopend, waar je kunt ontspannen, ontmoeten, verdiepen en je laten inspireren! In 2021 is LUX benoemd in de top 15 meest toonaangevende arthouses van de wereld.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen