Dinsdag 13 september: demonstratie in Nijmegen voor gelijke behandeling vluchtelingen

Van onze redactie
9 september 2022

Dinsdag 13 September om 18.00 uur gaan Nijmegenaren de straat op tegen het racistische en onmenselijke vluchtelingenbeleid. Deze protestmars is onderdeel van een nationale actie van het Afrikaans Vluchtelingen Collectief. 

Op deze dag zal in Nijmegen, Amsterdam, Almere, Den Haag, Groningen, Rotterdam, Wageningen en Zaanstad worden gedemonstreerd, met de volgende slogan: “Iedere vluchteling verdient bescherming”.

Met het aanbreken van de oorlog in Oekraïne, heeft Nederland een groei aan discriminatie binnen het beleid meegemaakt, wat betreft de bescherming en ontvangst van vluchtelingen. De ene vluchteling krijgt voorkeur boven de andere. We hebben te maken met vooroordelen en een dubbele standaard die tegen het recht op gelijkheid ingaat.

Hier kunt u meer informatie vinden over het beleid.

“Wij zien dit beleid als onmenselijk en discriminerend. Wij pleiten voor een beter amendement. Eenieder die de oorlog in Oekraïne ontvlucht moet medische zorg krijgen, ongeacht hun immigratiestatus in Oekraïne. Vluchtelingen die weggestuurd worden, of op straat achtergelaten zijn, raken getraumatiseerd en vaak depressief. “Ditzelfde gebeurt nu ook in Ter Apel, waar mensen dringend onze aandacht nodig hebben”, aldus Ali Kamayungi.

"Tegelijkertijd pleiten we voor permanente menselijke opvang voor alle migranten zonder papieren. Wij geloven dat alle mensen een thuis verdienen, om schoon te maken, te koken en gezond te blijven.

We pleiten voor gegarandeerd asiel voor staatlozen, aangezien elk mens verbonden moet zijn aan een gemeenschap en geïdentificeerd moet worden aan een adres, zonder enige afwijzing.

Er moet een algemeen kinderpardon komen. De kinderen zijn de toekomst. Ze moeten worden beschermd en bewaard voor een betere toekomst. De kinderen verdienen het om op een hartverwarmende manier te worden gekoesterd, om te voorkomen dat ze kapot gaan door verkeerde sociale invloeden.

De demonstratie tegen het bovengenoemde beleid, dat veel vluchtelingen levenloos en kwetsbaar maakt, zal plaatsvinden in 7 steden in Nederland op 13 september 2022. We strijden voor het welzijn van de mensheid en gelijkheid voor iedereen in Nederland."


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen