Woonwaarts bouwt 10 energiezuinige, gasloze betaalbare huurwoningen in de Ahornstraat

Wonen
Van onze redactie
8 september 2022

Als sluitstuk van de herontwikkeling in de Bomenbuurt in Hengstdal (Nijmegen-Oost), start Woonwaarts in oktober met de voorbereidingen voor de bouw van 10 eengezinswoningen. 

In de Ahornstraat komen deze energiezuinige, gasloze en betaalbare huurwoningen. De woningen zijn vooral bedoeld voor gezinnen uit Nijmegen-Oost die in de buurt een appartement van Woonwaarts huren en willen verhuizen. Zij maken zo weer plaats voor een één- of tweepersoonshuishouden.

Naar een eengezinswoning

De woningen komen op de plek waar nu nog oude duplexwoningen van de corporatie staan. Deze woningen werden na de oorlog als tijdelijke oplossing gebouwd. De duplexwoningen zijn aan vervanging toe en worden nu antikraak bewoond. ”We verhuren in Hengstdal al veel appartementen. Daar wonen regelmatig gezinnen met één of twee kinderen die liever in een betaalbare eengezinswoning in de buurt wonen,” zegt Antoine Pekel, manager Wonen bij Woonwaarts. Zij krijgen met deze woningen een kans om te verhuizen naar een beter passende woning in Nijmegen-Oost. We werken nog uit hoe we de woningen gaan toewijzen”.

De buurt dacht mee over de plannen 

De nieuwbouw moet er vanaf 2024 staan waarbij Woonwaarts ervoor zorgt dat het ontwerp aansluit bij de uitstraling van de overige huurwoningen in de straat. Pekel: “Dit is een wens van de buurtbewoners.” In de Ahornstraat passen maximaal 10 eengezinswoningen, de beschikbare ruimte benutten we dus optimaal. Op andere plekken in de omgeving bouwen we juist weer appartementen. Zo ontstaat een buurt waar iedereen zich thuis voelt en waar een mix aan mensen kan wonen,” aldus Pekel.

Een plek voor iedereen 

In samenwerking met de buurtbewoners bouwde Woonwaarts een aantal jaar geleden in deze buurt 31 nieuwe, energiezuinige woningen met veel aandacht voor de uitstraling. Ook werden 8 woningen hoogwaardig opgeknapt. Woonwaarts bouwt binnenkort in Nijmegen-Oost ook appartementen. Ze is bijvoorbeeld bezig met plannen voor 36 zorgappartementen in de Vlierestraat en ze bouwde al eerder 31 woningen aan de Tooropstraat. Pekel: “Met de nieuwe eengezinswoningen is in Nijmegen-Oost meer plek voor iedereen.”

Planning

De woningen passen binnen het bestemmingsplan en inmiddels is de sloopmelding bij de gemeente aangevraagd. Woonwaarts verwacht in november te beginnen met de sloop van de 13 kleine duplexwoningen. In 2023 kan dan gestart worden met de bouw. De woningen krijgen twee slaapkamers, een zolder en een tuin met berging. De verhuurprijs is € 678,00 (prijspeil 2022).


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen