Open Monumentendagen op 10 en 11 september

Van onze redactie
8 september 2022

Tijdens de Open Monumentendagen op 10 en 11 september zijn 51 Nijmeegse monumenten open. Het (landelijke) thema is duurzaamheid. In een sfeer van samenkomst en verbinding openen de Nijmeegse monumenten de deuren voor iedereen.

Neem eens een kijkje in een bijzonder monument

Neem een kijkje achter de schermen bij de Vasim & NYMA, bezoek de Thiemeloods, diverse monumenten op de Radboud Campus, Grootstal, het Hollandsch Duitsch gemaal of een van de andere bijzondere monumenten in de stad. En laat je verrassen bij de Strowijk Iewan: te jong om monument te zijn maar wijs genoeg om mensen te inspireren die interesse hebben in duurzaam en/of gemeenschappelijk te leven.

Verdiep je in de Nijmeegse geschiedenis

Ga naar de lezing in het Regionaal Archief Nijmegen en ontdek de geschiedenis van de Nijmeegse kermis. Ontdek de werking van de Nijmeegse molens, de molenaars laten het zien. In tal van monumenten ga je op pad met een gids. Ook zijn er rondleidingen in Jerusalem: wederopbouwwijk, en nu aardgasvrij. Bewoners geven rondleidingen in een oude en vernieuwde woning.

Informatiepunt & website

Op 10 en 11 september is het informatiepunt in het Stadhuis. Daar zijn plattegronden en het programmaboekje verkrijgbaar. Het programmaboekje vind je hier ook online. Bekijk hier tevens het programma voor de zaterdag en zondag.

www.openmonumentendagnijmegen.nl

Foto: omslag programmaboekje. Foto: Thomas Mayer en 'Eek en Dekkers'. Ontwerp: Kukel ontwerpt.


Dit bericht delen:

Advertenties