Kunst van Johan Moorman in de tunnels van Dukenburg

Kunst en cultuur
Van onze redactie
5 september 2022

Vandaag begint kunstenaar Johan Moorman met de beschildering van 2 tunnels in Dukenburg. Het idee komt van een bewonersinitiatief voor het 50-jarig bestaan van het stadsdeel Dukenburg. De commissie Beeldende Kunst heeft het daarna mee opgepakt. Samen met de bewonersgroep is de keuze gemaakt voor het ontwerp van Johan Moorman.

De opdracht is om in elke tunnel een ander thema uit te werken. De murals (wandschilderingen) vertellen over het ‘verleden’ (historie en landgoed Dukenburg) in de tunnel tussen Zwanenveld en Lankforst. En over de ‘toekomst’ (het multiculturele karakter van dit stadsdeel) in de tunnel tussen Malvert en Weezenhof.

Met de keuze voor het ontwerp van Moorman realiseert de gemeente twee tunnel-kunstwerken die als een verrassende blikvanger zowel overdag als ’s avonds aandacht vragen en nieuwsgierigheid oproepen. Moorman begint op maandag 5 september met de noordelijke tunnel. Als die over zo’n 3 weken klaar is volgt de zuidelijke, die tussen de Malvert en Weezenhof. De verwachte oplevering is op 15 oktober.

Als de afbeeldingen aangebracht zijn komt er ook een QR-code. Door deze code te scannen krijgt de kijker uitleg van de afbeeldingen en achterliggende thematiek.

Johan Moorman heeft eerder werk gemaakt voor bijvoorbeeld de Effenaar in Eindhoven, de Rotterdamse Kunsthal en de band Kraftwerk.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen