Cursus voor beginnende of herstartende hardlopers bij Funrunners

Sport
Van onze redactie
3 september 2022

Op dinsdag 6 september start bij de Nijmeegse Funrunners een cursus voor beginnende of herstartende hardlopers. De Nijmeegse Funrunners is een vereniging waar het plezier in hardlopen en wandelen voorop staat! 

 
De cursus duurt 12 weken, met 2 trainingen per week, op dinsdagavond 20.00 uur en zaterdagochtend 9.30 uur. De lessen beginnen met een gedegen warming-up en loopscholing. Hier wordt de looptechniek goed aangeleerd. Dit zorgt ervoor dat je blessurevrij kunt blijven hardlopen. 
 
De ‘kern’, het daadwerkelijk hardlopen, wordt volgens schema langzaamaan opgebouwd. "We beginnen echt bij het begin; dus geen loopervaring vereist. In het begin een minuutje hardlopen, dan weer wandelen. Toch zul je versteld staan hoe snel, naarmate de weken vorderen, het opbouwen gaat en hoe je lichaam went aan die meerdere minuutjes hardlopen. Daarbij is het heel fijn om zelf niet de tijd en het parcours in de gaten te hoeven houden. De trainster zorgt ervoor dat je, na de training, weer veilig en op tijd terug bent bij de startplek. Daar vindt de afsluiting van de training plaats met een uitvoerige cooling-down."
 
De trainingen vinden plaats in (de omgeving van) de wijk Brakkenstein, de campus en Heumensoord, 
 
Na afloop van de beginnerscursus kun je minstens een half uur aaneengesloten hardlopen en kun je je aansluiten bij de bestaande hardloopgroepen en lid te worden van de vereniging.
Het cursusgeld bedraagt € 75,00
 
Inschrijven of meer informatie over Funrunners? Graag mailen naar info@nijmeegsefunrunners.nl of kijk op de website www.nijmeegsefunrunners.nl 
 

Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties