750 jaar Stevenskerk: livestream op 7 september

Van onze redactie | Fotograaf: Lars Schwachöfer
3 september 2022

Op 7 september aanstaande start het jubileumjaar waarin 750 jaar Stevenskerk wordt gevierd. Op deze dag in 1272 werd de Stevenskerk gewijd door de befaamde dominicaan Albertus de Grote. 

Dit wordt herdacht met een speciale viering waarin de verwondering en ontmoeting centraal staan. De Stevenskerk heeft door de eeuwen heen gefunctioneerd als een plek voor gebed en contemplatie, als een plek van hoop in moeilijke tijden als er oorlog woedde of epidemieën uitbraken. Maar ook als plek van geloofsstrijd en van controverse. In de viering komen deze thema’s aan bod door middel van zang, muziek en ontroerende teksten: "Waarmee we stil staan bij de oude tijden, maar ook bij de betekenis van de kerk in onze eigen tijd. Al 750 jaar komen mensen naar de Stevenskerk om schoonheid te ervaren, troost, inspiratie en gezamenlijkheid. Wat er ook allemaal veranderd is, dát is hetzelfde gebleven!"

Aan de viering werken onder meer mee: organist en koordirigente Jetty Podt en Capella Cumerana, organist Berry van Berkum, acteur en verteller Ron Vervuurt, Scuola Gregoriana Carolus Magnus, mensen van de Walk of Wisdom en programmamaker Arjan Broers.

Livestream en terugkijken
Vanwege Fase West, het renovatieproject in de Stevenskerk, is er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de kerk en die zijn al bezet. Omdat de organisatie toch zoveel mogelijk mensen willen laten meegenieten, is er een livestream op 7 september tussen 15.00 en 16.00 uur. Die is te volgen via deze link:

https://vimeo.com/event/2356527

Daarna is deze stream terug te kijken via:

https://vimeo.com/showcase/stevenskerk


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024