Middelbare schoolleerlingen die gevlucht zijn uit Oekraïne krijgen les op nieuwe locatie in Nijmegen

Van onze redactie
2 september 2022

Zo’n 140 jongeren uit Oekraïne krijgen vanaf half september les in een eigen schoolgebouw aan de Nijlpaardstraat. 

In dit pand was voorheen De Marwindt van Kentalis gevestigd. In het Rijk van Nijmegen verblijven ongeveer 140 jongeren tussen de 12 en 18 jaar, die uit Oekraïne zijn gevlucht, in noodopvanglocaties en bij mensen thuis. Ook zij hebben, net zoals alle andere kinderen die in Nederland wonen, recht op onderwijs en zijn leerplichtig.

Vorig schooljaar
Al in het voorjaar van 2022 zijn gemeente Nijmegen en het schoolbestuur @voCampus gestart met het organiseren van tijdelijk onderwijs voor Oekraïense jongeren. Dat gebeurde op verschillende middelbare scholen in Nijmegen, Wijchen en Druten. De jongeren volgden er een educatief programma gericht op regelmaat, welzijn en educatie. Afgelopen zomer is gezocht naar één locatie om het onderwijs voor de jongeren uit Oekraïne te professionaliseren en te bundelen.

Start van het schooljaar op één nieuwe locatie
Het schoolgebouw aan de Nijlpaardstraat, waar voorheen De Marwindt van Kentalis voortgezet speciaal onderwijs bood, bleek hiervoor het meest geschikt.

Inhoud van het onderwijs
Ook de inhoud van het onderwijs heeft een ontwikkeling doorgemaakt. De leerlingen zitten vanaf dit jaar in Internationale Schakelklassen (ISK-onderwijs). Daar leren ze in twee jaar tijd Nederlands. Dit is nodig om uiteindelijk op een reguliere onderwijsinstelling te kunnen starten. Verder volgen ze vakken als Engels, wiskunde, burgerschap, kunst en sport.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen