NEC legt verdediger Terry Lartey Sanniez voor één seizoen vast

NEC
Van onze redactie
31 augustus 2022

NEC heeft zich op de valreep van het sluiten van de transfermarkt versterkt met verdediger Terry Lartey Sanniez. De in Amsterdam geboren rechtsback annex centrale verdediger trainde gedurende de voorbereiding al met de ploeg van trainer Rogier Meijer mee. 

De 26-jarige voetballer van Ghanese komaf is geen onbekende voor N.E.C. Tussen 2018 en 2021 stond Lartey Sanniez ook al bij de club uit Nijmegen onder contract.  

Lartey Sanniez werd op 10 augustus 1996 geboren in Amsterdam. In 2008 maakte de jonge voetballer de overstap van AVV Zeeburgia naar de jeugdopleiding van Ajax. Hij doorliep vervolgens alle jeugdelftallen van de club uit de hoofdstad, waarna hij begin 2015 zijn eerste profcontract tekende. Op 25 januari 2015 debuteerde Lartey Sanniez in het betaalde voetbal voor Jong Ajax in de Eerste Divisie. Lartey Sanniez voetbalde drie jaar bij het tweede elftal van de Amsterdammers. Een debuut voor Ajax 1 bleef uit, waarna de toen 21-jarige voetballer medio 2018 transfervrij naar N.E.C. vertrok.  

Op 17 augustus 2018 maakte Lartey Sanniez zijn debuut voor N.E.C. in een thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. Ruim twee maanden later maakte de goedlachse Amsterdammer zijn eerste - en tot nu toe enige - doelpunt voor de Nijmegenaren. In de met 2-3 verloren bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard zette de verdediger de 1-0 op het scorebord.  

Technisch directeur Ted van Leeuwen vertelt: “Terry trainde al de gehele voorbereiding mee met de ploeg. Met zijn professionele instelling en dito houding is hij een waardevolle toevoeging aan de selectie. We weten precies wat we aan hem hebben. Terry kan op alle posities in de defensie uit de voeten en geeft onze selectie meer ruimte in de breedte. We zijn blij dat hij er dit seizoen bij is.” 

Lartey Sanniez is drie seizoenen actief geweest voor de Nijmegenaren, waarna hij medio 2021 transfervrij naar het Sloveense NK Celje vertrok. Hij maakte veertien keer zijn opwachting in het eerste elftal van de club uit Slovenië en scoorde hierin niet. In mei van dit jaar werd het contract van de Amsterdammer ontbonden. De verdediger trainde in de voorbereiding al mee met de ploeg van trainer Rogier Meijer.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties