NEC huurt Landry Dimata voor één seizoen van RCD Espanyol

NEC
Van onze redactie
30 augustus 2022

NEC heeft zich voor de rest van het seizoen verzekerd van de diensten van Landry Dimata. De Belgische spits met Congolese roots komt op huurbasis over van het Spaanse RCD Espanyol en versterkt per direct de Nijmeegse aanvalslinie.  

Technisch directeur Ted van Leeuwen: “Landry is een spits die we al jaren volgen. Het leek lange tijd onmogelijk om hem naar Nijmegen te halen, maar onder druk wordt alles vloeibaar. Landry is een exponent van een generatie Belgische topspitsen. Hij combineert snelheid met een goede balcontrole en is één van de beste koppers in de Spaanse LaLiga. Een ernstige knieblessure speelde hem in het verleden parten, maar hij is nu klaar om zijn kwaliteiten te tonen bij N.E.C. Landry heeft de voorbereiding meegedraaid in Spanje, alleen heeft nog wel wedstrijdminuten nodig om maximaal te kunnen presteren. Naast Pedro biedt hij ons extra ruimte in de breedte. We zijn ontzettend blij dat hij dit seizoen uitkomt voor N.E.C.”
 
Dimata werd op 1 september 1997 geboren in Mbuji-Mayi in Congo. In 2014 trad de toen 16-jarige centrumspits toe tot de jeugdopleiding van Standard Luik. Slechts twee seizoenen later maakte hij de overstap naar KV Oostende, waar hij direct aansloot bij de eerste selectie en al snel een basisplek veroverde. Uiteindelijk produceerde de spits in zijn debuutseizoen twaalf competitiegoals, waarna hij aan het einde van het seizoen werd uitgeroepen tot Jonge Profvoetballer van het Jaar.  
 

Na één seizoen verkocht Oostende de aanvaller aan VFL Wolfsburg, maar hier kwam hij, mede door de aanwezigheid van Divock Origi en Victor Osimhen, niet geheel uit de verf. RSC Anderlecht nam hem op huurbasis over en legde hem later definitief vast. In 2020 werd hij verhuurd aan RCD Espanyol. Dimata werd na de promotie naar LaLiga vervolgens definitief overgenomen. Gedurende zijn carrière maakte de spits 34 doelpunten in 134 officiële wedstrijden.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties