Automobilist wijkt uit, botst tegen boom en gebouw

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
30 augustus 2022

Vanmiddag vond omstreeks 17.00 uur een eenzijdig ongeval plaats op de Paul Krugerstraat. Een automobilist moest uitwijken en kwam tot stilstand tegen een gebouw.

De automobilist reed vanaf de Molenweg op de Paul Krugerstraat. De man moest uitwijken voor een afslaande bestelbus, vernoedelijk een postbezorger. Met hoge snelheid reed hij tegen een boom en kwam tot stilstand tegen een gebouw in de Generaal Smutsstraat. Getuigen hielpen de man uit de rokende auto en belden 112.

Meerdere hulpdiensten rukten uit naar de ongevalslocatie. De brandweer keek de auto na en spoelde gelekte vloeistoffen weg. De politie sloot een deel van de weg en het voetpad af en hield omstanders op afstand. Ambulancepersoneel keek de man na. Hij raakte gewond aan zijn lip, vermoedelijk door de airbag. Hij is ter behandeling per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De bestelbus is doorgereden. Of het ongeval niet plaats had gevonden als de bestelbus er niet gereden had, is niet bekend. De politie verhoort de automobilist op een later tijdstip. Dan zal moeten blijken wat de toedracht van het ongeval is. Een berger, toevallig enkele honderden meters verderop voor het bergen van een over de kop geslagen auto op de Molenweg, was snel op de ongevalslocatie. De auto is weggesleept en de stoep schoongeveegd. Het gebouw raakte niet beschadigd door de auto.

Het monument voor de in 2014 overleden motorrijder is compleet weggevaagd. Enkele omstanders verzamelden voorwerpen en leggen deze later terug bij de boom.


Dit bericht delen:

Advertenties