Per Fiets op Oorlogspad: fietstocht over Operatie Market Garden

Geschiedenis
Van onze redactie
30 augustus 2022

Op zondag 11 en zondag 25 september 2022 organiseren gidsen Niels en Laurens in samenwerking met het Infocentrum WO2 Nijmegen een tweetal thematische fietstochten. Tijdens een tour van ongeveer 8 kilometer word je meegenomen langs aansprekende locaties die een grote rol speelden bij de bevrijding van Nijmegen tijdens Operatie Market Garden in september 1944.

Tijdens de fietstocht worden er allerlei feiten en verhalen verteld over de menselijke kant van Operatie Market Garden. Er is aandacht voor staaltjes lef van soldaten en persoonlijke lotgevallen van gewone Nijmeegse burgers die plotseling tussen twee vuren kwamen te staan, maar ook voor de belangrijke rol van het Nederlands verzet tijdens de slag. Centraal staat daarnaast de moedige Waaloversteek door Amerikaanse parachutisten, die direct tot de bevrijding van Nijmegen leidde. Door de afwisseling tussen fietsen, historisch beeldmateriaal, documenten en rekwisieten krijgt het verhaal van de strijd nog meer kleur.

De fietstocht start op beide dagen om 14.00 uur en is rond 17.00 uur afgelopen. Startlocatie is het Infocentrum WO2 Nijmegen. Deelname kost € 10 p.p. en kan enkel ter plekke contant worden betaald bij de gidsen. De Museumkaart is niet geldig.

Aanmelden is noodzakelijk en kan gedaan worden door te mailen naar welkom@infocentrumwo2.nl. Deadline voor aanmelding is vrijdag 9 september (voor de fietstocht op 11 september) en vrijdag 23 september (voor de fietstocht op 25 september) vóór 16.00 uur. Groepsgrootte: minimaal 5 personen, maximaal 25 personen.

Let op: bij slecht weer of te weinig aanmeldingen gaan de fietstochten niet door.

Locatie: Infocentrum WO2 Nijmegen, Ridderstraat 27, 6511 TM, Nijmegen
Data: 11 en 25 september 2022. Aanvang: 14.00 uur. Prijs: € 10,00 p.p. Alleen ter plekke contant te betalen aan de gids. De Museumkaart is niet geldig.
Reserveren: welkom@infocentrumwo2.nl
Informatie: www.infocentrumwo2.nl
Facebook: /infocentrumwo2, Twitter: @infocentrumwo2
Instagram: /infocentrumwo2; LinkedIn: /company/infocentrumwo2


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen