Geen NS treinverkeer vanaf dinsdag 05.00 uur

Tekst: Van onze redactie | Fotograaf: Lars Schwachöfer
29 augustus 2022

Vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV voeren ook morgen actie. Er rijden in onze regio geen treinen van NS.

De vierde dag van de aangekondigde estafettestaking zijn gericht op Midden-Nederland. Door de impact van de staking kunnen er de hele dag geen NS treinen rijden, met uitzondering van het traject Amsterdam - Schiphol. Eurostar en Thalys rijden wel, overige internationale treinen rijden niet in Nederland. Ook de treinen van de regionale vervoerders blijven rijden, met uitzondering van de treindienst Alphen-Gouda. De overige vervoerders rijden wel. De reisplanner wordt in de loop van de avond bijgewerkt.

''Utrecht is een plek waar heel veel collega’s hun werkdag beginnen. Vanuit Utrecht rijden collega’s normaal gesproken treinen naar alle windrichtingen en werken veel collega’s die dagelijks bezig zijn met de coördinatie van personeel en treinen voor het hele land. Als zij het werk neerleggen, heeft dit verstekkende gevolgen voor de dienstregeling in heel Nederland'', meldt de NS.

''Eerdere stakingsdagen hebben we ons tot het uiterste ingespannen om een betrouwbare en verantwoorde dienstregeling te bieden rondom de stakingsgebieden. Voor de aangekondigde staking van dinsdag zijn alle scenario’s op tafel geweest, maar we zien geen mogelijkheid om op een verantwoorde manier een dienstregeling te rijden. We beseffen dat we een groot beroep doen op uw begrip en zelfredzaamheid.''

Treinen van en naar Schiphol

NS spant zich in om Schiphol Airport bereikbaar te houden. Schiphol Airport blijft tijdens de actiedag vier keer per uur bereikbaar via vanaf Amsterdam Centraal. NS adviseert reizigers voor Schiphol Airport gebruik te maken van eigen, alternatief vervoer. 

Vergoeding vervoersbewijs bij staking

Vergoeding bij staking is bepaald in artikel 6.4 van Algemene Voorwaarden voor het vervoer van Reizigers en Handbagage van de Nederlandse Spoorwegen (AVR-NS). De stakingsregeling van NS is alleen van kracht in geval van een georganiseerde staking door NS personeel waardoor het vervoer per trein van NS in zijn geheel niet mogelijk is.

Door de staking is morgen de gehele dag geen vervoer per trein door NS mogelijk in Nederland. De stakingsregeling van NS is morgen dus van toepassing op reizigers van NS die een kaartje gekocht hebben en worden geraakt door de staking omdat ze niet kunnen reizen. Als je op morgen bijvoorbeeld van station Nijmegen naar station Utrecht had willen reizen met NS, maar dit niet mogelijk is, dan kun je onder voorwaarden een beroep doen op de stakingsregeling. Lees hier meer over de voorwaarden voor de vergoeding van uw vervoersbewijs.

Staking op woensdag 31 augustus
Ook voor a.s. woensdag is een staking van het NS-personeel aangekondigd. Het zwaartepunt op woensdag ligt op regio Zuid, dat betekent dat ook die dag er hoogstwaarschijnlijk geen NS-treinen rijden in onze regio.


Dit bericht delen:

Advertenties