Nijmeegs familiebedrijf krijgt er 120.000 productiemedewerkers bij

Ondernemers
Van onze redactie
29 augustus 2022

EKI Rubber & Foam, het familiebedrijf dat in een volledig duurzaam pand in de oude Papierfabriek in Nijmegen gevestigd is, krijgt er deze week 120.000 productiemedewerkers bij. Het gaat om vier grote nesten van 30.000 bijen per huis die op het dak, tussen de zonnepanelen, gaan wonen en werken. De nesten worden geplaatst en onderhouden door de Nijmeegse stadsimkerij Bijenopdaken.nl.

De nieuwste duurzaamheidstrend na zonnepanelen en groene daken: (werk)bijen

De visie van EKI is dat je altijd meer kan doen om een planeetvriendelijke bijdrage te leveren. Na het plaatsen van bijna 10.000 zonnepanelen, het installeren van ledverlichting, isolatie en warmtepompen en walstroom is het ‘onderdak’ geven aan vier bijennesten een volgende stap. EKI hoopt ook andere bedrijven te stimuleren om de onmisbare bijen, onder professionele begeleiding van een imker, op daken te plaatsen.

‘Zonder bijen is er op lange termijn geen leven meer mogelijk op onze planeet, 80% van de gewassen is afhankelijk van bijen en andere insecten,’ vertelt Bart van der Tol, directeur en eigenaar van EKI. ‘In Nederland is nog volop ruimte op daken en naast zonnepanelen en groen kun je met het plaatsen van bijen op een eenvoudige manier bijdragen aan de biodiversiteit.’

Het plaatsen van bijen op daken van bedrijven kan onnatuurlijk lijken maar is niet schadelijk voor de dieren. Joost Clevis, stadsimker en oprichter van Bijenopdaken.nl: ‘Bijen vliegen in een straal van 3 kilometer vanaf hun nest, op zoek naar nectar en stuifmeel.’

De imkerij plaatst en verzorgt de nesten zodat de bijen onder goede omstandigheden leven. In ruil voor het faciliteren krijgt EKI jaarlijks workshops voor klanten en medewerkers over het belang van bijen en natuurlijk ook potjes pure honing van hun eigen ‘productiemedewerkers’.

De eerste bijen zijn al volop aan het werk in de Nijmeegse Kanaalhavens.

Kijk voor meer informatie over de bedrijven op www.eki.nl en www.bijenopdaken.nl.

De medewerkers van EKI in de 65.000m2 grote oude Papierfabriek in Nijmegen krijgen er deze week 120.000 collega’s bij.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties