Kick-off in Zwanenveld: de Energiefixers gaan beginnen!

Van onze redactie
29 augustus 2022

Woensdag 31 augustus 2022 spreekt de wethouder Duurzaamheid (energie en milieu), Tobias van Elferen, u toe over de start en uitrol van het project EnergieFixers Nijmegen. Hij zal dat doen in Zwanenveld, bij de eerste woning in die door de EnergieFixers Nijmegen gefixt is. We vieren de start van dit project graag samen met u, bewoners en het team van EnergieFixers Nijmegen op het grasveld tegenover de modelwoning.

Vanaf 1 september kunnen inwoners van Zwanenveld, Meijhorst en Aldenhof hun woning gratis laten fixen door EnergieFixers. Inwoners van deze wijken kunnen zich aanmelden, ongeacht of zij huurders of woningeigenaren zijn. EnergieFixers dichten kieren, installeren waterbesparende filters en stellen waar het kan de cv zuiniger in. Daarmee besparen de bewoners direct.

Beginnen in Dukenburg
Gemeente Nijmegen wil huishoudens die het het hardst nodig hebben zo snel en effectief mogelijk ondersteunen met energie besparen. Gratis. Het project start in eerste instantie in drie wijken: Zwanenveld, Aldenhof en Meijhorst.

Wat doen EnergieFixers?
EnergieFixers zijn vakmensen die precies weten wat er nodig is bij u in huis om energie te besparen. Ze voeren een aantal maatregelen gratis uit. Dat bespaart geld en verhoogt het wooncomfort. Het enige dat wijkbewoners hoeven te doen is zich aanmelden:
- Online: nijmegen.nl/EnergieFixer (ook voor meer info)
- Offline: met de aanmeld-bon achter op de folder (huis-aan-huis verspreid)
1.  Na aanmelding bewoner nemen de EnergieFixers contact op.
2. Twee EnergieFixers komen op bezoek. Ze nemen hun gereedschap en gratis materiaal mee. Daarmee gaan ze in huis aan de slag.

Waarom is het gratis?
Prijzen van gas en elektriciteit zijn hoger geworden. De overheid wil helpen een hoge energierekening te voorkomen. Daarom regelt gemeente Nijmegen de EnergieFixers en betaalt de gemeente de kosten van het advies, de materialen én manuren.

Programma

Datum: dinsdag 31 augustus 2022 van 18.00 tot 20.00 uur
Locatie: ter hoogte van Zwanenveld 44 19, Stadsdeel Dukenburg Nijmegen
17.30 uur – 18.00 uur Inloop
18.00 uur – 18.10 uur Korte toespraak en oproep door de wethouder
18.10 uur – 18.30 uur Gelegenheid tot woning bezichtigen en vragen stellen
18.30 uur – 20.00 uur Afsluiting

Aanmelden

Om u aan te melden kunt u mailen naar newsroom024@nijmegen.nl onder vermelding van "Kick-off in Zwanenveld: de Energiefixers gaan beginnen!".

 


Dit bericht delen:

Advertenties