Programma van Popronde Nijmegen op 10 september bekend

Van onze redactie
26 augustus 2022

Het grootste rondreizende festival van Nederland strijkt dit jaar weer neer in het centrum van Nijmegen. 84 van de meest talentvolle acts van dit moment geven acte de presence op 10 september. Die dag speelt de gehele selectie waarin alle genres vertegenwoordigd zijn, waardoor Nijmegen op 10 september de muzikale hoofdstad van Nederland is. 

Poppodia voor een dag.

Tijdens de Popronde vormen locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast cafés en poppodia fungeren ook kunstgalerieën, de bibliotheek en andere bijzondere plekken als podia. In Nijmegen zijn 40 locaties ‘poppodium voor een dag’. Voorbeelden zijn Museum Het Valkhof, Kinki Kappers, Coffeeshop Kronkel en BoulesBitesBar, maar uiteraard ook plekken zoals Doornroosje, Merleyn en de Lindenberg.

Programma Popronde Nijmegen op 10 september

Om 13:00 uur start het programma van Popronde Nijmegen op het Honigterrein. ‘s middags zijn er een aantal previews van acts die ook ‘s avonds spelen. Tijdens het avondprogramma speelt de gehele beschikbare selectie van Popronde 2022. Het hele centrum van Nijmegen zal dan in het teken staan van Popronde. Popronde is elk jaar dé springplank voor nieuw muzikaal talent en zodoende is Nijmegen op 10 september even de muzikale hoofdstad van Nederland. 

Vanaf 00:30 is Doornroosje de plek waar de afterparty losbarst, met Sammie Sedano, Marathon en Mood Bored wordt er gedanst tot in de late uurtjes.

Alle concerten zijn gratis toegankelijk!

Naast Nijmegen strijkt de Popronde dit jaar ook neer in Arnhem, Wageningen en Den bosch (steden in de buurt) en nog 41-aantal andere steden door het hele land. 

Over de Popronde

De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf zaterdag 10 september tot en met zaterdag 3 december reizen de 99 geselecteerde acts langs 42 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Popronde tourt 12 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag  en zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In iedere stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de meest talentvolle muzikanten van het moment, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Kensington, Racoon, De Staat, Chef’Special, Rondé, My Baby, Wies, Froukje en Meau.

Kijk voor informatie over de Popronde, de selectie van 2022 en het programma van de steden op www.popronde.nl


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen