Literair concert in Bibliotheek De Mariënburg

Tekst: Van onze redactie | Fotograaf Anne Reinke
25 augustus 2022

Op zondag 4 september tussen 11.30 en 13.00 uur komen literatuur en muziek samen in Bibliotheek De Mariënburg. Deze middag draagt acteur Sander Commandeur teksten voor van schrijver Oliver Reps, onder muzikale begeleiding van het vioolduo von Altenstadt & de Jong. Ook zal Commandeur teksten voorlezen van de favoriete auteurs van Reps: Rob van Essen en Hanna Bervoets.

Oliver Reps (1966) is schrijver en mede-eigenaar van een kinderboekwinkel in Amsterdam. Zijn romandebuut De dag die nooit komt gaat over de zeventienjarige Ilias. In één lange slapeloze nacht overdenkt hij de gebeurtenissen die hem in de situatie hebben gebracht waarin hij zich nu bevindt. Het boek werd in 2019 verkozen tot Beste Boek voor Jongeren.

Op 4 september staan de teksten van Reps en van zijn favoriete schrijvers centraal tijdens ‘De keuze van Oliver Reps’. De schrijver is zelf ook aanwezig en wordt geïnterviewd door Commandeur. Het vioolduo Von Altenstadt & De Jong zal muziek ten gehore brengen van o.a. Sergei Prokofiev, Elliott Smith en Luciano Berio. Een kaartje kost 6 euro voor bibliotheekleden en 8 euro voor overige bezoekers. Kaartverkoop via de website van de bibliotheek: www.obgz.nl/agenda.

Over de uitvoerenden

Tinta von Altenstadt en Tineke de Jong zijn twee ervaren violisten die naast het spelen van balletten en opera’s beiden een voorliefde hebben voor hedendaagse muziek en cross-over projecten. Hun doelstelling is om muziek naar de mensen toe te brengen in het publieke en sociale domein. In dit geval bieden ze een verrijkend en toegankelijk literair concert aan, waarbij ze de wereld van de schrijvers belichten via tekst en muziek. Sander Commandeur studeerde aan de Toneelschool in Amsterdam, speelde in diverse theaterproducties en is nu werkzaam als communicatietrainer.


Dit bericht delen:

Advertenties