16 jarige Kelly redt moeder

Van onze redactie
5 november 2013
De 16 jarige Kelly Sterken uit Nijmegen-oost heeft zondagavond door haar snelle optreden het leven van haar moeder gered.

"We waren zondagavond met zijn tweetjes thuis. Toen mijn moeder de kamer in kwam gelopen zag ik meteen aan haar dat er iets mis was. Ik heb haar bij haar arm gepakt en naar de bank gebracht. Daar keek ze me nog aan en toen zakte ze in elkaar".

Kelly belt direct 112 en terwijl de hulpdiensten onderweg zijn constateert ze dat haar moeder geen polsslag en geen ademhaling meer heeft en start meteen de reanimatie.

Reanimeren heeft ze geleerd tijdens een sportdag op school. "We kregen toen les in reanimeren, daar kregen we geen diploma bij maar ik heb alles heel goed onthouden".

De leerlinge van het Montessori College heeft sowieso veel interesse in medische zaken, ze wil dan ook graag verpleegster worden op de Intensive Care afdeling. Nu zit ze op dezelfde IC afdeling aan het bed bij haar moeder José, die het naar omstandigheden goed maakt en die trots glimlacht naar haar dochter.

Kelly zelf is zeer bescheiden maar ook haar tante zegt: "Het is zo knap van haar hoe ze dit gedaan heeft, we zijn heel trots op haar".


Dit bericht delen:

Advertenties