BliXem Eetcafé viert 25-jarig bestaan

Van onze redactie | Fotograaf: Fred van de Heetkamp
23 augustus 2022

BliXem wordt 25 jaar en gaat dat vieren! De maatschappelijke onderneming van Pluryn opende – op initiatief van het toenmalige Groesbeekse Tehuizen en Werkenrode Jeugd - na een zomer proefdraaien op 15 september 1997 officieel haar deuren. 

Eerste maatschappelijke onderneming van Nederland
BliXem was daarmee het allereerste arbeidsintegratieproject voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Nederland. Met twee evenementen pakt het in Nijmegen en omstreken befaamde eetcafé nu groots uit om dit prachtige zilveren jubileum te vieren.

Achter de schermen werd er bij BliXem het afgelopen jaar hard gewerkt aan het allesomvattende jubileumboek ‘De Zaak Ontzorgd; al vijfentwintig jaar een krachtig verhaal’. Op donderdag 15 september krijgt burgemeester Hubert Bruls het eerste exemplaar aangeboden. Het naslagwerk bevat 25 jaar aan mooie verhalen, anekdotes en historische context opgetekend met de hulp van mensen die jarenlang bij BliXem betrokken waren en zijn.

Het feestje met BliXem meevieren kan op vrijdag 16 september. Het eetcafé serveert die avond een groots en ambachtelijk vijfgangen Jubileumdiner. Het menu is samengesteld door de medewerkers van de maatschappelijke onderneming. Een plekje reserveren voor dit exclusieve diner kan via www.blixemkookt.nl/jubileumdiner.


Dit bericht delen:

Advertenties