LUX pakt uit met gratis Open Air bioscoop

Van onze redactie
22 augustus 2022

Een cadeautje voor de stad. Zo noemt LUX hun Open Air evenement dat van dinsdag 23 t/m zaterdag 27 augustus plaatsvindt op het Mariënburgplein. Elke avond is er vanaf 21.15 uur een film in de openlucht te bekijken.

Als aftrap is er de publieksfavoriet van het Kaboom animatiefestival Bob Spit – We do not like people. Als klap op de vuurpijl verzorgt vinyl DJ Palo Santo Discos op vrijdag en zaterdag een knallende afterparty in café LUX met Braziliaanse bossanova en funk. En alles is gratis te beleven.

BRAZILIË
Het thema van LUX Open Air dit jaar is Kwaad en liefde in Brazilië. Bruisende steden, favela’s, parelwitte stranden, de Copacabana, opzwepende samba en natuurlijk de Amazone. Brazilië is het paradijs op aarde. En het paradijs staat onder druk. Tijdens LUX Open Air zie je in vijf verschillende films en documentaires de rauwe realiteit van dit prachtige land en ervaar je dat hoop en liefde nog altijd het verschil maken. Van moderne westerns, schunnige animatie tot een spraakmakende documentaire.

BRAZILIAANSE JAZZ EN FUNK MET PALO SANTO DISCOS
Voor het eerst pakt LUX écht uit tijdens Open Air met een ware afterparty. DJ Palo Santo Discos verzamelt (vintage) vinyl en kent alles wat funky, opwindend en obscuur is uit de landen rond de evenaar. Hij is de man van vintage Braziliaanse klanken en vergeten en fascinerende artiesten uit alle continenten onder de zon.

Palo Santo Discos start direct na de film en zal doorgaan tot 2.00 uur.

PRAKTISCHE INFORMATIE
LUX Open Air is geheel gratis te bezoeken. Neem je eigen stoel, deken of kussen mee en verzeker jezelf van een comfortabele plek op het plein.

Kijk voor meer informatie over het programma op lux-nijmegen.nl/luxopenair


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen